"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Matchcare Q1 2016: toename vacatures

Het eerste kwartaal van 2016 laat zien dat de vraag op de arbeidsmarkt blijft stijgen. De stijging is in meer of mindere mate in elke provincie te zien.

De trends en inzichten zijn te lezen in het op vrijdag verschenen rapport van Matchcare.

Matchcare Q1 2016 stijging vacatures per provincie

Per vakgebied zijn er wel veel verschillen. Zo is de vraag naar personeel binnen de ICT, eind vorig jaar nog het vakgebied met de meeste vacatures, in de eerste drie maanden van dit jaar gedaald naar de tweede plek. Administratie en klantenservice steeg met zo’n 5% waardoor dit vakgebied het afgelopen kwartaal de meeste vacatures voor zijn rekening nam.

Bekijk de infographic

De arbeidsmarktinformatie van Matchcare is gebaseerd op een groot deel van alle op het internet gepubliceerde vacatures. Hierdoor is er veel informatie beschikbaar over bijvoorbeeld regionale trends. Daarnaast worden de vacatures verrijkt met het Matchcare beroepen- en competentiemodel. Hierdoor is het mogelijk om analyses te maken vanuit verschillende invalshoeken, zoals op loopbaanpaden en op krimp- en groeiberoepen. Lees meer

Bron: Matchcare, 29 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.