"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Fides Uitzendgroep neemt Seesing Personeel over

Fides Uitzendgroep neemt Seesing Personeel over

Seesing Personeel B.V. in Lichtenvoorde, allround bureau voor uitzenden, werving & selectie en detachering, is overgenomen door de landelijke uitzendorganisatie Fides uit Doetinchem.

Door het samengaan van de twee bedrijven ontstaat een grote speler in de regio, die een totaalconcept voor flexibele arbeid kan aanbieden in de Achterhoek. Dit is een krimpregio, waar een steeds grotere behoefte ontstaat aan (flexibele) arbeidskrachten. De overname zorgt voor een totaalbestand van 1700 flexmedewerkers en een verwachte collectieve omzet van 45 miljoen Euro. De deal is tot stand gekomen met behulp van Marktlink Fusies en Overnames.

Seesing Personeel BV is in 2007 opgericht door Dennis Seesing in Lichtenvoorde. Het bedrijf profileert zich als de dienstverlener voor personeel in de Achterhoek en wil met haar expertise toonaangevend zijn in het bieden van flexibele HR-oplossingen. De overname stelt het bedrijf in staat verder te groeien en de organisatie naar een volgend niveau te tillen. De huidige eigenaren Dennis Seesing en Niek Bleumink blijven betrokken en deel uitmaken van de directie. Ook de naam Seesing Personeel, evenals de organisatie en vestiging in Lichtenvoorde, blijven gewoon bestaan.

Seesing: “Beide bedrijven profiteren van elkaar. Het stelt ons in staat het aanbod te verbreden, synergievoordelen te bewerkstelligen en nog beter in te spelen op de nieuwe wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen wij onze klanten een totaaloplossing te bieden voor flexibele arbeid. Wij blijven toezien op de voortzetting van de door ons ingeslagen weg met oog op kwaliteit. Door samen te gaan kunnen we flexibeler aanbod van personeel garanderen aan huidige klanten, maar ook voorzien in de vraag van nieuwe klanten. Er is in de regio een groeiende vraag naar flexpersoneel.”

Fides is in 2004 opgericht door Clemens van Lent in Doetinchem. Het is een landelijk opererende uitzendorganisatie, die gespecialiseerd is in het uitzenden van buitenlandse vakkrachten in de industriële en technische sector. Fides richt zich hierbij op organisaties in uiteenlopende branches en voert hierbij zelf de regie over werving en selectie op één van haar vestigingen in Nederland of Polen.

Clemens van Lent: “Wij zijn een no-nonsense organisatie die direct kan bijschalen op een project en zelfs hele processen kan overnemen. Wij voldoen aan de vraag van de markt en bieden gemotiveerde arbeiders, die vaak werkzaamheden uitvoeren waar in Nederland geen krachten voor beschikbaar zijn. Je moet hierbij denken aan arbeidskrachten voor de productie en logistieke werkzaamheden in de food, techniek en logistiek van twee man flex tot een paar honderd.”

Bron: Fides, 5 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.