"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Omzetgroei detacheringsbranche gestuwd door bemiddeling zzp’ers

De omzetgroei in de detacheringsbranche wordt vooral gedreven door de bemiddeling van zzp’ers, stelt PwC.

Het accountants- en belastingadviseurbedrijf concludeert dit op basis van nieuwe cijfers uit zijn kwartaalmonitor voor de detacheringsbranche. In het vierde kwartaal groeide de omzet in dit segment met 35 procent. Inmiddels vormt bemiddeling van zzp’ers bijna een derde van de omzet van detacheringsbureaus (in 2014 nog 27 procent).

Gemeengoed
Martin Bond, sectorleider zakelijke dienstverlening van PwC: “Bij steeds meer functieprofielen wordt de inhuur van zzp’ers gemeengoed. Traditioneel werd er vooral in de ICT met zelfstandige ondernemers gewerkt, maar inmiddels wordt ook binnen finance, HRM en marketing en communicatie minimaal één op de drie vacatures ingevuld door een zzp’er.”

Kansen
Hoewel de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties naar verwachting tot een afname van het aantal zzp’ers zal leiden, ziet de sector vooral de kansen die deze wet met zich meebrengt. Martin Bond: “Klanten willen zekerheid over de naleving van deze nieuwe wet, en de detacheringsbranche meent deze zekerheid te kunnen bieden.”

Groei detacheringsbranche
De omzet in de detacheringsbranche nam in het laatste kwartaal van 2015 toe met 15 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over het hele jaar 2015 noteerde de Nederlandse detacheringsbranche een omzetgroei van 12 procent.

Bron: PwC, 24 maart, 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.