"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HOBIJ eerste uitzender van robots

HOBIJ in Veghel start als eerste uitzendbureau in Nederland met uitzenden van robots

HOBIJ in Veghel is het eerste uitzendbureau in Nederland dat robots uitzendt. “Wij leveren onze klanten flexibiliteit; met mensen en sinds kort dus ook met robots”, aldus CEO Han van Horen. “Het optimum ontstaat daar waar mens en robot goed samenwerken.”

24 uur per dag werken en bij zwaar werk geen last van hun rug: robots. Voor specifieke werkzaamheden zijn ze de gedroomde ‘medewerker’.

HOBIJ heeft op dit moment vijftien robots aan het werk, allemaal in een productie- of logistieke omgeving. “Doordat ze flexibel te programmeren zijn, kunnen ze op allerlei posities worden ingezet”, legt Han van Horen uit. “Bijvoorbeeld voor pick-and-place-activiteiten, palletteren en verpakken. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook lassen.” Berry van der Velden, directeur van Berco Car Carpets BV is enthousiast over de inzet van de robots: “Berco is toeleverancier voor de automobielindustrie op het gebied van automatten. Wegens een toenemende vraag waren wij naarstig op zoek naar mogelijkheden om de productiviteit op te schroeven. Door de inzet van robots van HOBIJ wordt niet alleen goed ingespeeld op deze vraag, maar kunnen wij bovendien kostenefficiënt blijven werken en het werk in Nederland houden.”

HOBIJ heeft voor de robots een exclusieve samenwerking met Smart Robotics, een start-up in Eindhoven. Smart Robotics programmeert de robots, HOBIJ levert getrainde operators, plus service en onderhoud.

Bron: HOBIJ, 31 maart 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.