"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV dagvaardt uitzender en opdrachtgever voor onderbetalingFNV heeft uitzendbureau At Work uit Putten en pluimveebedrijf Heijs uit Leek gedagvaard vanwege onderbetaling van buitenlandse uitzendkrachten.

Onderbetaling
In een periode van vijf jaar hebben buitenlandse uitzendkrachten van pluimveebedrijf Heijs het minimumloon ontvangen, terwijl zij volgens de uitzendcao recht hadden op hetzelfde salaris als de vaste medewerkers. Daarnaast beroept FNV zich op de Wet Aanpak Schijnconstructies, aangezien Heijs als opdrachtgever fungeerde in de uitzendconstructie. In totaal zouden de (voornamelijk Poolse) werknemers nog zo’n €1,3 miljoen tegoed hebben.

Rechtbank
FNV ontdekte de onderbetaling in 2014 in de loonstrookjes van medewerkers van At Work, hetgeen de Inspectie SZW na onderzoek bevestigde. FNV-bestuurder Jan Verhoeven ziet in de langlopende zaak geen ander alternatief meer dan de gerechtelijke weg: “We hebben ze gevraagd om de uitzendkrachten met terugwerkende kracht tegemoet te komen. Maar daar willen beide partijen niets van weten.”

Bron: De Telegraaf, 12 maart 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.