"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad presenteert ‘Hottest jobs 2016’

Vandaag presenteerde Randstad de lijst ‘Hottest jobs 2016’. Een lijst met 27 functies, verdeeld over negen beroepsgroepen, waar werkzoekenden en starters dit jaar de meeste kans hebben een baan in te vinden.

De lijst is tot stand gekomen door verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag en -aanbod te analyseren. Specifiek is gekeken naar beroepen waarbinnen er relatief veel vacatures open staan ten opzichte van zowel werkenden als werklozen die actief op zoek zijn naar een baan. Andere factoren zijn de omvang en ontwikkeling in vraag en de verwachtingen van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) met betrekking tot de toekomstige baankansen.

Zorg, logistiek en bouw zijn hot
De combinatie van deze bronnen leidt tot een top-3 per vakgebied: Infographic. Met name beroepen als Medewerkers klantenservice, programmeurs, optometristen en transportplanners zijn populair.

Economie verandert vraag naar functie
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: “De ontwikkeling van de economie leidt tot investeringen en nieuwe vraag naar specifieke functies. De lijst geeft inzicht in veelgevraagde functies en helpt werkzoekenden bij het inschatten van vaardigheden die daar voor nodig zijn.”

Bron: Randstad, 21 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.