"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FSGroep – focus op personeelsintermediairs

Interview met Nardo Lambregts, CEO van FSGroep

‘Onze focus ligt op personeelsintermediairs’
FSGroep
De FSGroep is voortgekomen uit FlexService uitzendsoftware, geïntroduceerd in het jaar 2000.
Inmiddels kent de FSGroep meerdere zeer succesvolle labels: HelloFlex People, FlexNieuws en HelloFlex. De FSGroep richt zich met haar software en dienstverlening op intermediairs in de flexmarkt.
De organisatie is gevestigd in Hilversum & Chernivtsi (Oekraïne). Het aantal interne medewerkers bedraagt circa 110, waarvan 70 in Chernivtsi.

FSGroep behaalt de hoogste positie in de Fabulous 40 Flexbranche 2015. Lees meer

‘We zien een groeiende vraag naar cloud oplossingen zoals HelloFlex – sourcing management oplossingen voor flexibele arbeid.’

Nardo Lambregts, CEO FSGroep: “De flexmarkt professionaliseert in versneld tempo. Wij willen daar een bijdrage aan leveren. Ons doel is intermediairs in de flexmarkt te helpen efficiënter en effectiever te worden, met behulp van online tools, software gebaseerde dienstverlening en decision support gebaseerd op big data.

Anticyclisch gegroeid
In de afgelopen zeven jaren zijn wij anticyclisch 1.100 procent gegroeid. Terwijl de flexmarkt met 30 procent is gekrompen, wisten wij te groeien, omdat wij fors investeren in nieuwe software en software gebaseerde diensten voor intermediairs van flexibele arbeid. Wij werken op basis van onze visie op wat intermediairs nodig hebben om efficiënt en effectief te kunnen werken.
Daarin zijn we, denk ik, succesvol, want we hebben inmiddels meer dan 750 intermediairs als klant mogen verwelkomen.

PSC | platform voor intermediairs

HelloFlex People | platform voor intermediairs
Een belangrijk onderdeel van de FSGroep, HelloFlex People | platform voor intermediairs, levert backoffice diensten aan inmiddels honderden intermediairs, variërend van startende tot zeer ervaren organisaties. De groei van HelloFlex People is spectaculair en bedroeg het afgelopen jaar circa 50%.

Binnen HelloFlex People maken we natuurlijk gebruik van onze eigen FlexService uitzendsoftware.
Wij zien dat er bij – vooral startende – intermediairs in de flexmarkt veel behoefte is aan een efficiënte en kwalitatieve backoffice dienstverlener. Een platform dat foutvrij werk levert, waarvoor geen opstartkosten en investeringen nodig zijn en waar meteen mee kan worden gestart als je van plan bent een bedrijf in de flexmarkt te beginnen. We zien vooral veel vraag en waardering voor dit platform omdat het werkt met een transparante kostprijs, waar geen onverwachte kosten om de hoek komen kijken.

Transparante kostprijs en operational excellence
Het HelloFlex People platform blinkt uit in operational excellence en zal sterk doorgroeien om uiteindelijk duizenden intermediairs in de flexmarkt te bedienen.

Veel van de bij HelloFlex People aangesloten intermediairs maken nu nog gebruik van recruitment software van derden. Wij verwachten dat bijna iedereen zal overstappen op HelloFlex, onze cloudoplossing voor sourcing management, die zorgt voor maximale efficiency en decision support bij de werving en selectie van flexwerkers. De recruiter, de kandidaat en de inlener kunnen daardoor snel en doeltreffend samenwerken. Het doel van de FSGroep is dan ook de samenwerking tussen de verschillende partijen te optimaliseren.

HelloFlex

Helloflex ondersteunt de samenwerking in de gehele inleenketen
HelloFlex bevat een groot aantal volledig geïntegreerde online tools zoals Gossip (community management), CheckIn (het geautomatiseerd kunnen inschrijven van kandidaten), Hopper (een high volume ATS), Time (tijdregistratie), et cetera.

Cloudoplossing met eenduidige user experience
De HelloFlex software is natuurlijk moderne ‘mobile’ software; recruiters kunnen er op smartphone, maar ook op iPad en laptop mee werken.

Intermediairs in de flexmarkt wensen, naar onze ervaring, een volledig geïntegreerde sourcing management oplossing, in plaats van een waaier van aanééngeregen ‘best-of-breed’ oplossingen. Ze verlangen naar een cloudoplossing die een eenduidige user experience biedt, terwijl in de huidige situatie recruiters door de ‘best of breed’ aanpak om moeten gaan met een veelvoud aan user interfaces en werkwijzen.

Wij realiseren ons dat het streven naar eenduidigheid in de user experience een enorme investering is, maar we hebben de financiering daarvan op orde en werken al ruim een paar jaar aan de realisatie van deze doelstelling met een team van meer dan 35 professionals. We zien dat de markt er enthousiast op reageert. Er is voor onze HelloFlex oplossing ook grote interesse vanuit het buitenland.

Kennis en info over flexibele arbeidsmarkt
Via onze community FlexNieuws publiceren wij nieuws over de arbeidsmarkt en tonen we in context informatie over trends en wet- en regelgeving voor intermediairs, flexkrachten en inleners.
De FSGroep blijft innoveren met software, daarop gebaseerde dienstverlening en decision support op basis van big data. De FSGroep zal over vijf jaar met HelloFlex People het platform zijn voor intermediairs in Nederland en met HelloFlex zijn uitgegroeid tot een internationale onderneming die enorme waarde toevoegt door de ultieme ondersteuning van recruiters van flexibele arbeid.”

Kijk voor meer informatie op www.fsgroep.com

Interview: FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.