"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Femke van Soest, FaseVijf – ‘Zij zocht, zij vond’

Inspirerende loopbaan
Femke van Soest had Engels en Nederlands gestudeerd en stuitte op een dag op de campagne ‘Zij zocht zij vond’, van Randstad Uitzendbureau. ‘Ach, laat ik eens binnenlopen, misschien hebben zij een baan voor mij,’ dacht Femke.

“De intercedente waarmee ik in gesprek kwam, zei: ‘volgens mij is hier intern bij Randstad wel een rol voor jou weggelegd. Jij hebt precies de eigenschappen die nodig zijn voor een functie in de uitzendbranche.’ En iets in mij dacht: Okay, ben benieuwd. Zo rolde ik in het vak.”
Femke van Soest, Fase Vijf
Aan de wieg van Capac
Femke begon bij een vestiging van Randstad in Amsterdam. Al snel kreeg ze de kans om een vestiging op te zetten op Schiphol. Het werd de eerste in house vestiging bij een opdrachtgever. ‘Maak een plan en ga het doen.’ Die opdracht heb ik met veel enthousiasme opgepakt. Mijn talent werd herkend, ik was vanaf dag 1 succesvol en kreeg alle hulp die ik nodig had. Zo werd ik op mijn 26e al manager van een vestiging, zette een unit op voor flexkrachten voor de schoonmaak van vliegtuigen. Dat werd het begin van Capac, de merknaam voor in house services, verzorgd door Randstad. Niet lang daarna werd ik Commercieel Manager van Capac en kreeg ik de kans dit concept voor andere klanten uit te bouwen. Daarna werd ik Regio Directeur van Randstad Nederland. Vervolgens was ik twee jaar werkzaam als Account Directeur en onderhield ik de contacten met grote klanten in de Industrie en Logistiek. Al die ervaringen zijn ongelooflijk leerzaam en boeiend voor mij geweest. Ik genoot van het vak.

B2C en B2B
Toch vond ik het toen tijd om te switchen en mijn loopbaan buiten het concern van Randstad te vervolgen. Ik wilde weten hoe het was om in een geheel andere sector te werken. Ik heb aansluitend vier jaar gewerkt als Directeur van een grote organisatie in de Kinderopvang, de zorgsector, B2C, daar andere ervaringen en nieuwe inzichten opgedaan.

Ik ontdekte er ook dat de commerciële arbeidsbemiddeling (B2B) uiteindelijk beter bij mij past. Daarom was ik aangenaam verrast toen Rob Berbers, op dat moment directeur van Fase Vijf, contact met mij opnam en vroeg of ik interesse had om zijn opvolger te worden. Hij kende mij al jaren en wist welke kwaliteiten ik in huis heb. Zijn aanbod kwam precies op het goede moment.

Inmiddels werk ik nu ruim een jaar als Directeur van Fase Vijf, neem volgend jaar FaseVijf over van Rob Berbers en ben goed ingewerkt.

Op zoek naar kandidaten
Inmiddels zijn we met ons team van FaseVijf, bestaande uit 5 medewerkers, vol enthousiasme bezig met het vervullen van opdrachten, zowel voor bedrijven als voor kandidaten. Werk is in ieders leven belangrijk en het is waardevol om hier voor heel veel kandidaten en opdrachtgevers een bijdrage aan te leveren. Iedere dag is voor mij en ons team een kans om een steentje bij te dragen aan dit geluk.
Met veel plezier verdiep ik mij nu opnieuw in de markt voor flexibele arbeid en bezoek daartoe allerlei spelers en organisaties. Ik merk dat kandidaten weer willen bewegen. Ze willen zelf de regie hebben over hun loopbaan. Dat levert voor ons, als headhunters, veel kansen op.

Spot op intercedent / consulent
Naast deze zakelijke ontwikkelingen breek ik een lans voor het vak van intercedent/ consulent.
Het vak van arbeidsbemiddeling wordt te vaak onderschat, het is enorm veelzijdig en uitdagend. Het vraagt alles van je en biedt daarom een uitstekende springplank naar allerlei gerelateerde functies in de arbeidsmarkt. Je kunt je uiteindelijk bij opdrachtgevers zowel in de commerciële als in de HR-richting verder ontplooien. En, als je vasthoudend bent, kun je een fantastische carrière ontwikkelen binnen deze sector.

Op bezoek bij…
Daarom start ik – op uitnodiging van FlexNieuws – een serie columns waarbij ik aan diverse spelers in de branche een bezoek breng en hen aan het woord laat over hun expertise.

Voor mijn eerste column heb ik – om te beginnen – met veel plezier een bezoek gebracht aan Randstad, de organisatie waar mijn loopbaan begon.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.