"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Hans Pruis wordt CEO Adecco Group Nederland

Per 1 januari 2016 wordt Hans Pruis officieel benoemd tot CEO van Adecco Group Nederland.

Hij volgt Patrick Bakker op, die deze positie de afgelopen vijf jaar met succes heeft bekleed. Dit is vandaag bekendgemaakt door Mark De Smedt, Regional Head of Northern Europe en Chief Human Resources Officer van de internationale Adecco Group.

Mark De Smedt zegt over het vertrek van de zittende CEO: “Patrick Bakker heeft, na tien jaar werkzaam te zijn geweest voor Adecco Group Nederland, waarvan vijf jaar als CEO, besloten Adecco te verlaten. Onder zijn leiding heeft Adecco Group Nederland de afgelopen jaren veel progressie laten zien. De resultaten zijn sterk verbeterd, met 2015 als kroonjaar. Patrick Bakker kiest dit hoogtepunt als momentum om buiten onze organisatie op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Patrick Bakker wordt per 1 januari 2016 opgevolgd door Hans Pruis (50), die als Director General Staffing sinds 2011 verantwoordelijk is voor alle uitzendactiviteiten die vallen onder het Adecco label. Hans Pruis is sinds 2007 verbonden aan Adecco Group Nederland en werkte eerder in diverse management- en staffuncties bij verschillende HR-leveranciers. Hij is onder meer gespecialiseerd in performance en change management.

Mark De Smedt: ‘Hans Pruis is de juiste man om het succes van Adecco Group Nederland te borgen en nog verder te vergroten’

Mark De Smedt over de opvolging: “We hebben binnen de Adecco Group de goede gewoonte om eigen mensen voorrang te geven als topposities vacant worden. Als Director General Staffing heeft Hans Pruis zijn waarde voor onze organisatie ruimschoots bewezen. Wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is om het succes van Adecco Group Nederland te borgen en te vergroten.”

Hans Pruis over zijn benoeming: “Ik ben trots op het vertrouwen dat in mij wordt gesteld. Ik heb goed samengewerkt met Patrick Bakker en dank hem daarvoor. De succesvolle weg die hij heeft uitgezet, zal ik op mijn manier volgen. Daarbij neem ik mijn verantwoordelijkheid als schatbewaarder van de core values van Adecco Group: Team Spirit, Customer Focus, Passion, Responsibility, Entrepreneurship. Ik ga eerst focussen op de overdracht en zal begin 2016 bekendmaken wat mijn speerpunten zijn. Ik verheug me in mijn nieuwe rol vooral op de samenwerking met onze medewerkers aan wie we onze goede marktreputatie te danken hebben.”

Bron: Adecco Group, 17 november 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.