"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Source en HeadFirst overwegen fusie

Source Group NV en HeadFirst BV, beide actief op het gebied van bemiddeling en contracting, overwegen te gaan fuseren.

Over de structuur van de voorgenomen transactie, is tussen Value8, grootaandeelhouder van Source, en HeadFirst op hoofdlijnen overeenstemming bereikt. Tevens is een Letter of Intent getekend met betrekking tot deze voorgenomen transactie.

Dat maakte Source vandaag bekend in een persbericht.

Source is specialist op het gebied van het matchen van zzp’ers, freelancers en professionals met een IT achtergrond. Daarnaast faciliteert Source, als MSP of broker, de gehele of een gedeelte van de inhuuradministratie van haar opdrachtgevers. Source verzorgt maandelijks de verwerking van de uren voor ruim 2000 professionals. Source heeft de afgelopen jaren ingezet op
internationale groei, waarbij klanten ook in België en Luxemburg worden bediend.

HeadFirst is actief op het gebied van bemiddeling, matchen, inlenen en administratie ten behoeve van zzp’ers, die zij bij voorkeur zelfstandig professionals (zp’ers) noemen. Het activiteitenpallet is daarbij breder met naast IT onder andere ook finance, human resources, marketing en communicatie. De klanten van HeadFirst bevinden zich met name in de energie-, technologie-, transport, (semi)overheid- en bancaire sector. Het aantal bemiddelde professionals bedraagt ook bij HeadFirst ruim 2000. HeadFirst heeft een succesvol bedrijfsmodel waarbij het diensten levert aan zowel zelfstandig professionals, toeleveranciers als opdrachtgevers.

Met het voorgenomen samengaan ontstaat een leidende speler op het gebied van contractbeheer, matching en MSP-diensten. De combinatie heeft een omzet van circa 420-430 miljoen euro en bemiddelt ruim 4000 professionals.

Structuur van de transactie
HeadFirst wordt ingebracht in de Source Group, hetgeen deels zal worden gefinancierd met een aandelenuitgifte van nieuwe aandelen Source Group NV, waarbij grootaandeelhouder Value8 bereid is om – een groot gedeelte van – deze aandelenemissie voor haar rekening te nemen.

Hoewel beide partijen – Value8 en HeadFirst – streven naar een samengaan van Source en HeadFirst, wijzen zij er nadrukkelijk op dat het mogelijk is dat de transactie geen doorgang vindt. Dit kan veroorzaakt worden doordat geen definitieve overeenstemming kan worden bereikt over de transactiedocumentatie of door factoren op het gebied van financiering of externe oorzaken.

Beide organisaties streven ernaar de transactie in het vierde kwartaal van 2015 af te ronden.

Bron: Source, 7 oktober 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.