"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Recruitment Innovation Event 2015 – terugblik

Afgelopen maandag 12 oktober werd het Recruitment Innovation Event 2015 gehouden in de Zilveren Toren Amsterdam, het kantoor van Business Talent Network.

Tijdens dit evenement kwamen ruim 200 Nederlandse recruitment en arbeidsmarktcommunicatie specialisten samen om de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van recruitment en employer branding te verkennen. Een verslag van dit jaarlijkse event, dat wordt georganiseerd door Business Talent Network (BTN) in samenwerking met Recruiters United.

Diverse prominente sprekers, waaronder Bill Boorman (directeur bij RecruitingDaily LLC), Matt Burney (Employer Insights Strategist voor Indeed) en partner bij Peak4 Floris Evers, gaven acte de présence tijdens het event. Zij maakten aan de hand van concrete succesverhalen inzichtelijk op welke innovatieve manieren zij de hoogopgeleide talenten weten te bereiken.
Bill Boorman, tijdens Recruitment Innovation Event 2015
Betrokken
Het moment dat mensen hun LinkedIn updaten, is volgens Bill Boorman het moment dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Boorman hield de deelnemers aan het event onder meer voor dat op de gemiddelde vacature 454 sollicitanten afkomen, waarvan 95% niet is gekwalificeerd. Boorman drukte zijn toehoorders tevens op het hart om (potentiële) medewerkers te betrekken door met hen te praten. “Alleen mensen die betrokken zijn, weten wat er gaande is op hun afdeling”, aldus de directeur Innovatie en Technologie bij RecruitingDaily LLC met de karakteristieke hoed.

Recensies van medewerkers
Spreker Matt Burney ging tijdens zijn presentatie uitgebreid in op hoe online zoekgedrag de manier waarop mensen banen vinden, heeft veranderd. Burney gaf een ‘fly-on-the-wall perspectief’ op hoe kandidaten vacatures vinden, waarom ze er op klikken en wat van invloed is op hun beslissing om al dan niet te solliciteren. Burney presenteerde recente onderzoeksresultaten, waaruit blijkt dat 83% van sollicitanten zegt dat recensies over een bepaald bedrijf van invloed zijn op waar zij solliciteren. Wanneer er recensies van medewerkers aanwezig zijn, zal het aantal sollicitanten zelfs met 5% stijgen. Het onderzoek toonde tevens aan dat reputatie van het desbetreffende bedrijf voor 46% van de ondervraagde sollicitanten een grote invloed heeft op de keuze om voor een bepaalde baan te gaan.

‘Talent betekent weinig zonder motivatie’
Voormalig Olympisch hockeyer en partner bij Peak4 Floris Evers trapte zijn presentatie af met de uitspraak dat managementteams vaak briljant zijn in het denken dat ze briljant zijn. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen. Evers benadrukte het feit dat talent weinig betekent zonder motivatie. “Als je van moeten naar willen gaat, wordt alles leuker! Het is zonde om in routine te komen; je doet jezelf tekort. Je moet zeggen: ‘Ik hoef niet te werken, ik wil werken’”, aldus Evers.

Recruitment Innovation Event 2015

Mogelijkheden voor de toekomst
Voorafgaand aan het event genoten de ruim 200 deelnemers van een exclusieve recruitment managers lunch. De deelnemers gingen na de eerste presentatieronde van de aanwezige topsprekers ook zelf aan de slag. In verschillende ‘breakout sessies’ werden onder meer ideeën uitgewisseld en werd samen gekeken naar mogelijkheden voor de toekomst om strategieën effectiever en efficiënter te maken. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Bron: BTN, 14 oktober 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.