"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Actief Interim neemt ISU Group over

Actief Interim neemt het Duitse ISU Group over van BayernLB Capital Partner en management. ISU Group is sterk aanwezig in de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Thüringen en Saksen.

De overname is een eerste stap voor Actief Interim op de Duitse markt na een succesvol groeipad in België en Nederland.

Voor Actief Interim vormt de overname van ISU Group een uitstekende gelegenheid om haar groeiambities te versnellen en uit te groeien naar een echte West Europese speler.

De oprichter van ISU Group, Manfred Unser, is verheugd met Actief Interim als nieuwe aandeelhouder: “Ik ben ervan overtuigd dat ISU Group haar succesvol groeipad zal voortzetten en dat het huidige ISU Group management team met succes samen met Actief Interim nationale dekking zal bereiken in Duitsland”. CEO en Managing Director Heiko Harms over de fit tussen beide bedrijven: “De focus en strategie van Actief Interim, gericht op KMOs, ondernemerschap en een sterke local-for-local aanpak, is zeer complementair is aan die van ISU Group”.

CEO Mark Maesen van Actief Interim verklaart waarom Actief investeert in ISU Group: “In de voorbije 25 jaar is Actief Interim uitgegroeid van een kleine lokale speler tot een succesvol internationaal opererende uitzendorganisatie. Na onze twee recente overnames van TiP en
Tence in Nederland zijn we klaar om de volgende stap te zetten en de Duitse markt te betreden. ISU Group’s diepgaande kennis in algemene uitzendarbeid gericht op de Duitse ‘Mittelstand’ is zeer vergelijkbaar met de focus van Actief Interim. Wij zijn ervan overtuigd dat onze proactieve aanpak gebaseerd op lokaal ondernemerschap, langdurige partnerships, kwaliteit, service en wederzijds vertrouwen ook een basis biedt voor succesvolle groei in Duitsland. Ik kijk er erg naar uit groei na te streven in Duitsland samen met Heiko Harms en zijn team.

Over ISU Group
ISU Group, opgericht in 1989, is een onafhankelijke HR dienstverlener met sterke regionale aanwezigheid in de Baden-Württemberg, Thüringen en Saksen deelstaten. Over de jaren heen is ISU Group zowel autonoom als door middel van acquisities gegroeid tot wat het is vandaag: een groep met meer dan 70 miljoen euro omzet en 19 kantoren actief in een breed spectrum van sectoren, gaande van hooggekwalificeerde vakmensen voor technische en industriële doeleinden over commerciële medewerkers tot gekwalificeerde werknemers voor productie en logistiek. Klanten bestaan uit gerenommeerde Duitse ‘Mittelstand’ bedrijven met wie langdurige relaties bestaan. Momenteel is de groep actief via twee merknamen: ISU Personaldienstleistungen en Fischer & Funke.

Over Actief Interim
Actief Interim is één van de grootste onafhankelijke en snelst groeiende uitzendbureaus in de Benelux met een omzet van meer dan 300 miljoen euro. Actief zorgt voor de professionele link tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en biedt bedrijven in hun zoektocht naar personeel een optimale en flexibele bijstand. In de afgelopen 25 jaar heeft Actief Interim een toonaangevende positie verworven in België, met een netwerk van 64 kantoren verspreid over het hele land met meer dan 300 vaste medewerkers. Gesteund door meerderheidsaandeelhouder Gilde Equity Management Benelux maakte Actief Interim zijn eerste stappen buiten België in 2014 met de overname van TiP Personeelsdiensten. Meer recent versterkte Actief haar aanwezigheid in Nederland met de overname van Tence, wat het aantal kantoren in Nederland tot 22 bracht. In combinatie met ISU Group zal Actief Interim een totale omzet van meer dan 400 miljoen euro realiseren, gespreid over drie landen.

Bron: Actief Interim, 1 oktober 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.