"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzendbranche in actie voor taalvaardigheid

Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) heeft samen met Stichting Lezen & Schrijven een actie opgezet met behulp van de Taalverkenner.

De Taalverkenner is een screeningsinstrument, waarmee binnen ongeveer drie minuten kan worden vastgesteld of degene die de Taalverkenner maakt wellicht moeite heeft met lezen.

Inzetten van de Taalverkenner
Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt op vrijdag 11 september 2015 de aftrap met de Taalverkenner gegeven. Op deze dag wordt de Taalverkenner aan 400 medewerkers aangeboden om in drie minuten tijd hun taalvaardigheid te toetsen. Dit gebeurt op 2 uitzendvestigingen van respectievelijk Randstad en In Person en het wordt bij álle medewerkers – vast en flex – en van directie tot magazijnmedewerker ingezet.

Daaropvolgend wordt de Taalverkenner naar 3.500 uitzendvestigingen in Nederland verstuurd. Vanuit deze vestigingen werken dagelijks ruim 170.000 uitzendkrachten in alle beroepen en sectoren op de arbeidsmarkt.

Doel van de actie
Het doel van de actie is enerzijds het herkennen en bespreken van het niveau van de taalvaardigheid door intercedenten en anderzijds kunnen gratis taaltrainingen aan uitzendkrachten worden aangeboden.

Bron: Stoof, 8 september 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.