"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Please Payroll neemt DNA 360 over

Please Payroll neemt payrollbedrijf DNA 360 uit Weert over.

Daartoe hebben beide ondernemingen gisteren een overeenkomst getekend. Door de overname voegt de onderneming in één keer 24 miljoen euro toe aan de huidige omzet van circa 84 miljoen euro. Met een omzet van meer dan 100 miljoen euro en 45 medewerkers legt Please een sterke basis om binnen vijf jaar door te kunnen groeien naar een top-3 positie op de payrollmarkt.

Lees het interview met Hans van de Ven en Gertjan van Stratum.

DNA360

De Brabantse onderneming zal zich de komende jaren blijven richten op kwalitatief hoogwaardig werkgeverschap ten dienste van mkb-ondernemers, het aanbieden van een ‘flexibele schil’ aan grotere mkb-bedrijven en op het aanbieden van back office-ondersteuning aan intermediairs op de arbeidsmarkt, in het bijzonder uitzendbureaus en bemiddelaars.

De nieuwe groepsdirectie van Please Payroll bestaat uit Please mede-oprichter Hans van de Ven (algemeen directeur), DNA 360-oprichter Gertjan van Stratum (commercieel directeur) en Please-directielid Albert Zwaans (financieel directeur). Please medeoprichter/directeur en serie-ondernemer Jan Franken stapt na 15 jaar uit de onderneming. Hij gaat zich richten op de verdere uitbouw van zijn horecagroep ‘De Smaak van Croy’. Wel blijft hij als adviseur aan Please verbonden.

Ambitie
Please Payroll heeft een ambitieuze groeistrategie die tot heden vrijwel volledig door autonome groei is gerealiseerd (2013: +18%, 2014: +30%). Hans van de Ven: “In de afgelopen jaren hebben zich diverse partijen ter overname bij ons gemeld, maar het is om diverse redenen nooit tot een deal gekomen. Met DNA 360 was er wél een match, mede omdat hun manier van werken erg op die van ons lijkt. Je zou kunnen stellen dat de ondernemingen een flink stuk DNA delen. Daarbij komt dat DNA 360 heeft aangetoond in minder dan vijf jaar tijd een indrukwekkend omzetniveau te kunnen realiseren. Dat biedt volop groeiperspectief.”

Ontzorgen mkb-ondernemers
De overname brengt geen wijzigingen in de strategie van de onderneming, aldus de nieuwe directie. De focus blijft op het volledig ‘ontzorgen’ van mkb-bedrijven door het overnemen van het werkgeverschap en/of het aanbieden van een ‘flexibele schil’, alsmede het aanbieden van hoogwaardige back office diensten aan uitzend- en detacheringsbureaus (intermediairs). Please denkt zich op deze drie terreinen de komende jaren meer en meer te kunnen onderscheiden door maatwerk tegen een aantrekkelijke prijs, aldus Gertjan Van Stratum. “Omdat Please een eigen automatiseringsafdeling heeft, kunnen we voldoen aan klantspecifieke wensen zonder dat dit tot grote meerkosten leidt. Dit is zeker in de snelgroeiende markt voor intermediairs een aanzienlijk voordeel.”

Kostenefficiëntie door schaalgrootte
Volgens Van de Ven komt de overname precies op het goede moment. “In feite nemen wij als payrollorganisatie het werk van een hele trits externe adviseurs over op het terrein van bijvoorbeeld salarisadministratie, juridische ondersteuning, verzuim en re-integratie en verzekeringen. Dat houdt in dat we die expertise allemaal kostenefficiënt georganiseerd in huis moeten hebben. Het vereist vandaag de dag schaalgrootte om dat goed te doen. Zeker omdat de branche als geheel groeit en de concurrentie toeneemt, waardoor de marges onder druk staan. Met een omzet van meer dan 100 miljoen euro kunnen we onze propositie en de beoogde kwaliteit verder uitbouwen en doorgroeien naar een leidende positie in de markt.”

Please Payroll, kantoor

Bij deze strategische doelstelling hoort volgens Van de Ven een omzetniveau van circa 250 miljoen euro in 2020. “Dat is haalbaar maar mag onder geen voorwaarde ten koste gaan van de kwaliteit en de klantbeleving. Groei is noodzakelijk, maar in de eerste plaats willen we de beste payrollwerkgever van Nederland blijven, een echte 9+-speler in de branche. En daarvoor hebben we alles in huis”, aldus Van de Ven.

De overname behoeft geen goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Bron: Please, 22 juli 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.