"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Brunel certificeert engineers met KIVI

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) gaat de beste engineers van Brunel certificeren met het certificaat Chartered Engineer of Incorporated Engineer, waarmee de ingenieur aantoont tot de top van het bedrijfsleven te horen en zich continu te ontwikkelen in zijn vakgebied.

Zo’n 200 ingenieurs van Brunel komen in aanmerking voor het certificaat.

De titel Chartered Engineer (CEng) voor tu-afgestudeerden en Incorporated Engineer (IEng) voor hbo-afgestudeerden wordt toegekend wanneer een ingenieur minimaal 5 jaar ervaring heeft, een opleidingsprogramma volgt en slaagt voor meerdere examens. “Het certificaat laat zien dat de ingenieur diepgaande technische kennis beheerst en daarnaast ook project- en communicatieve vaardigheden”, zegt Micaela dos Ramos, KIVI-directeur. “Deskundigen beoordelen of de skills en competenties die de ingenieur heeft verworven voldoen aan de standaard.”

Positionering
Voor Brunel is het van belang dat zij de beste medewerkers in dienst heeft en zich positioneert als serieuze werkgever. “Met het certificaat van KIVI willen wij ons internationaal onderscheiden van de concurrent en de beste ingenieurs aan ons binden”, zegt Richard van der Gaag, Director Engineering bij Brunel. “Ingenieurs die het certificaat ontvangen, laten zien dat zij overzicht en goede continuïteit in het werkgebied hebben. “Een steeds belangrijker aspect in het internationale vakgebied”, aldus Van der Gaag.

Partners
De kwalificaties zijn erkend in de UK, Gemenebest, het Midden-Oosten, Azië, Afrika en diverse landen in Zuid-Amerika. Ook in de VS leidt het tot voordeel. In diverse Europese landen wordt de invoering via de beroepsorganisaties voorbereid. De certificering komt uit de UK en is ontwikkeld door de Engineering Council. In Nederland zijn de technische universiteiten, diverse hogescholen en de technologische topinstituten betrokken bij het uitvoeringstraject. “Alle partijen uit het vakgebied zijn zowel op Nederlands als internationaal niveau in interactie met elkaar. Hierdoor ontstaat er een leerstructuur met een internationale kwaliteitsstandaard”, aldus Dos Ramos.

Bron: Brunel, 8 juli 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.