"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bedrijven kunnen jong talent moeilijk binden

Jongeren prefereren diverse werkervaring en flexibiliteit boven een traditionele carrière bij één werkgever.

Dit blijkt uit het Career & Succession Management rapport van het Top Employers Instituut, dat is gebaseerd op het jaarlijkse wereldwijde HR Best Practices Survey dat wordt uitgevoerd onder ruim 900 bedrijven.

Talent binden
Jonge, hoogopgeleide medewerkers willen meer leren en nemen vaker risico tijdens hun carrière door sneller te switchen van werkgever. Het is daarom een uitdaging voor hr-afdelingen om talent toch binnen het bedrijf te houden. “Zowel hr-afdelingen als teammanagers moeten zich harder inzetten voor de carrièremogelijkheden van de jonge medewerkers om ze binnen te houden. Zelfontwikkeling is voor hen namelijk van essentieel belang”, zegt Samantha Crous, Regional Director Afrika & Benelux bij het Top Employers Institute.

Carrièreontwikkeling
Succesvolle organisaties zetten geïntegreerde technologie in om medewerkers te ondersteunen bij hun carrièreontwikkeling. Ruim 78 procent van de Nederlandse bedrijven stelt een online persoonlijk ontwikkelplan op, en 67 procent van de bedrijven gebruikt een competentiemodel. Het traditionele carrièreplan – waar starters van junior tot senior worden opgeleid – is verleden tijd, nog maar 39 procent van de bedrijven werkt daarmee.

Zes rapporten
Het Top Employers Instituut geeft een reeks van zes rapporten uit. Het derde verslag gaat over de huidige trends in Career & Succession Management en hoe bedrijven deze trends in de praktijk brengen. Het rapport is via deze link te downloaden.

Bron: Top Employers Institute, 30 juni 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.