"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Helft werknemers wil dit jaar nieuwe baan

Meer dan de helft van Nederlandse werknemers wil graag dit jaar een nieuwe baan (52,7 procent).

Dat blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland.

Horeca minst tevreden met baan
In de IT & Telecom sector steeg het aantal werknemers dat op zoek wil naar een nieuwe uitdaging het meest (+17 procent) en in de horeca & toerisme is dit percentage het hoogst met maar liefst 68 procent. In de horeca heerst dan ook de minste baantevredenheid: slechts iets meer dan de helft van de werknemers is tevreden. Over het algemeen waren medewerkers in 2014 juist positiever dan in 2013. De baantevredenheid nam van 60 procent in 2013 toe naar 63 procent en minder werknemers verwachten een ontslag (14 procent in 2014 tegenover 17 procent in 2013). In Nederland namen ongeveer 260.000 respondenten deel aan het onderzoek.

Meer IT & Telecom werknemers op zoek naar iets nieuws
In de sector horeca & toerisme hebben de meeste werknemers het voornemen om dit jaar een nieuwe baan te vinden (68 procent). De sector wordt gevolgd door transport & logistiek (57 procent) en de IT & telecom (56 procent). In IT & Telecom nam dit voorname fors toe, het percentage steeg maar liefst 17 procent ten opzichte van 2013, de grootste stijging van alle sectoren. In de agrarische sector zijn werknemers het minst gebrand om elders aan de slag te gaan: slechts 40 procent van de werknemers wil in 2015 ergens anders werken, een daling van 10 procent ten opzichte van 2013.

Bron: Monsterboard, 22 april 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.