"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Tempo-Team: vingerscan als prikklok

Het bedrijfsleven maakt steeds vaker gebruik van de vingerscan, een biometrische prikklok om werknemers te registreren en te controleren, meldt het FD.

Het roept bij juristen en vakbonden vragen op omtrent de bescherming van persoonsgegevens.

Tempo-Team heeft scankastjes geplaatst bij onder meer Grolsch, Etos, Aldipress en DA waar uitzendkrachten hun vingers op moeten leggen voor het in- en uitklokken op de werkvloer.

Snel inzicht en minder fraude
Tempo-Team voorspelt een enorme groei in het gebruik van de vingerscan. Er wordt overwogen om de vingerscan ook voor flexwerkers van Randstad in te voeren. Meer bedrijven zouden de scan voor al hun medewerkers willen gebruiken. ‘Het voorkomt problemen met uren, facturen en verdwenen pasjes’, zegt Monique Boonstra, accountspecialist bij Tempo-Team. ‘Het geeft ook snel inzicht in de bezetting op de werkvloer.’

Gegevens versleuteld
Boonstra: ‘De gegevens worden versleuteld naar een niet herleidbare code, wij doen verder niets met de gegevens.’

Bron: FD, 10 maart 2015

Reactie Nedap PEP
We vroegen Nedap PEP, leverancier van registratie systemen voor flexkrachten, om een reactie op dit bericht. “In de praktijk kleven er meer nadelen dan voordelen aan de vingerscan als reader voor tijdregistratie.”

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.