SLUIT MENU

YoungCapital 2014 omzet +16%, recordomzet 100 miljoen

YoungCapital, het moederbedrijf van studentenuitzendbureau Studentenwerk, heeft in 2014 een recordomzet van € 100 mln gehaald, een stijging van 16% ten opzichte van 2013.

Naast de omzet steeg ook de winst van YoungCapital, met bijna 25 procent. “Dat gaan we investeren in mensen, marketing en IT”, zegt CEO Ineke Kooistra.

“Voor 2015 leggen we de lat hoger: we willen 25 procent groeien dit jaar. Daar hebben we goede mensen voor nodig, onder andere in de operatie en op onze IT-afdeling om te kunnen blijven innoveren. Bovendien laten we flink van ons horen dit jaar. We starten een grote marketingcampagne en vieren ons 15-jarig jubileum.”

‘Jongeren zijn aanjagers van de vernieuwing’
2014 stond in het teken van de rebranding van het bedrijf onder de nieuwe naam YoungCapital. Een naam die de bedrijfsvisie goed samenvat, aldus Kooistra: “Jongeren zijn aanjagers van vernieuwing. Wij geloven daarom dat jong talent het kapitaal is van elk bedrijf, want alleen door in hoog tempo te blijven innoveren kunnen bedrijven bijblijven in de huidige markt. Ons eigen bedrijf is het levende bewijs dat een vernieuwende aanpak wordt gewaardeerd. Dat blijkt niet alleen uit onze cijfers, maar ook uit onze nominatie voor de Erasmus Innovatie Award van vorig jaar.”

Groei voor detacheringslabel en internationale netwerk
De positieve jaarcijfers zijn onder meer het resultaat van de groei die de dochterondernemingen van YoungCapital hebben doorgemaakt. Zo zag YoungCapital Professionals, het detacheringslabel voor Finance en IT, haar omzet met vijftig procent stijgen. Ook de internationale tak van YoungCapital groeide. Ruim 388 duizend Europese jongeren schreven zich vorig jaar bij YoungCapital in via de zeven jobboards van StudentJob International. In 2015 bouwt YoungCapital haar activiteiten in het buitenland verder uit. Kooistra: “We gaan bijzondere projecten draaien in Duitsland, Suriname en in Zweden.” De traffic naar het internationale online netwerk van YoungCapital steeg met bijna 20 procent naar ruim 10 miljoen unieke bezoekers.

YoungCapital heeft 300 medewerkers, 25 vestigingen en bijna 3 miljoen werkzoekenden in de database.

Bron: YoungCapital, 5 februari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.