"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Relaties Luba kiezen voor gift aan Voedselbank

Bestuurslid van Voedselbanken Nederland, Caroline van der Graaf ontving op 5 januari uit handen van directeur Johan Doornenbal van Luba Uitzendbureau een cheque van € 5.000,-.

Deze gift komt voort uit de eindejaarsgift-actie die Luba in december 2014 organiseerde.

Luba doneert jaarlijks een bedrag aan een goed doel. Dit jaar vroeg het uitzendbureau haar relaties om samen te bepalen naar welk goed doel de eindejaarsgift moest gaan. Luba gelooft namelijk in samen dingen mogelijk maken. Men kon kiezen uit de doelen Oxfam Novib, Stichting Meedoen mogelijk maken, Stichting Lezen&Schrijven, Terres des Hommes en Voedselbanken Nederland. Bijna 36% van de stemmen gingen naar Voedselbanken Nederland.

Johan Doornenbal over de uitslag: “We zijn blij dat we Voedselbanken Nederland kunnen steunen. Zij maken het mogelijk dat mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben in Nederland worden ondersteund met gratis voedselpakketten. Een goed begin van de dag en een warme maaltijd in de avond is immers voor iedereen belangrijk om goed te kunnen functioneren. En dus ook om aan werk te komen of aan het werk te blijven.”

Luba: overhandiging eindejaarsgift aan Voedselbank Nederland

Caroline van der Graaf: “Voedselbanken Nederland is heel erg blij met deze gift, want er zijn ontzettend veel mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven. Mensen aan wie je het wellicht niet ziet als je ze tegenkomt, en die het uit schaamte ook niet snel zullen vertellen. Maar die zonder voedselbank geen eten op tafel kunnen zetten, laat staan de verjaardag van hun kinderen kunnen vieren. Namens hen: Bedankt.”

Bron: Luba, 6 januari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.