"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bovag wijst CAO M&T – Motorvoertuigen af8 december 2009

Het hoofdbestuur van de Bovag heeft het liggende CAO-voorstel afgewezen. Het bestuur volgt hiermee de sociale commissie die namens de Bovag-achterban de bandbreedte voor de CAO-onderhandelingen vaststelt.

Onderhandelaar Jos Kleiboer: “We gaan nu in overleg met onze collega’s in de Federatie Werkgevers Metaal & Techniek (FWM) en vragen begrip voor de bijzondere omstandigheden in onze sector. Het creatieve idee om 3,5 dag verplicht vrije tijd te geven in plaats van een loonsverhoging past niet in onze branche. We moeten het momenteel verdienen in de werkplaats. Daar mensen stilzetten, betekent direct ingrijpen in de verdiencapaciteit van een bedrijf. En dat kunnen we er nu niet bij hebben. Het alternatief waar de werkgever voor kan kiezen, is om die onmisbare medewerkers een eenmalige uitkering te geven. Dit is helaas geen optie, omdat het rendement in de bedrijven daar niet naar is.”

Mogelijkheden
“We zien nog voldoende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de optie om de huidige CAO met een bepaalde periode te verlengen, zodat we de crisis kunnen overleven. Als de economie dan weer aantrekt, kunnen we opnieuw afspraken maken,” aldus Kleiboer.

Gerelateerd
29-10-09 Principeakkoord CAO’s Metaal & Techniek

CAO-informatie
Meer over deze CAO

Bron: De Bovagkrant, 8 december 2009

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.