loading
views

Vrouwen verdienen nog steeds minder

9 juli 2007

Er blijft sprake van verschil in beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie. Gemiddeld genomen verdienen mannen 18% meer dan vrouwen.

Wel is de salarisstijging voor vrouwen dit jaar hoger (3,53%) dan die van de mannen (3,39%). Dit blijkt uit de Beloningsindex 2007, het jaarlijks terugkerende en snelstgroeiende beloningsonderzoek van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. Het onderzoek naar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in Nederland betreft meer dan 100 verschillende functies van (middel)grote bedrijven en instellingen. Dit jaar namen meer dan 500 organisaties deel aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Beloningsmonitor 2007.

Oorzaken loonsongelijkheid
Ook al stijgen vrouwen meer in het salaris dan mannen, er is nog steeds een groot verschil in het salaris. Over de oorzaken van deze loonongelijkheid wordt veel gespeculeerd. Een eenduidige verklaring valt niet te geven. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat er geen enkel onderzocht verband, zoals opleiding of leeftijd, van invloed is op deze verschillen. In bepaalde functiegroepen is ook te zien dat er meer vrouwen dan mannen werken en andersom. Met name in personeelszaken en ondersteuning (zoals secretaresse, officemanager e.d.) werken relatief meer vrouwen dan mannen. In de ICT en techniek & onderhoud werken relatief meer mannen dan vrouwen.

Verschillen per functie
Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen, in het voordeel van de man, is te vinden in de functie van hoofd boekhouding. Het hoofd boekhouding (€ 47.200) verdient 29,32% meer dan zijn vrouwelijke collega (€ 36.500). Er zijn echter ook functies waar vrouwen meer verdienen dan mannen. Zo verdient een vrouwelijke manager kwaliteitszorg (€ 61.000) 11,72% meer dan haar mannelijke collega (€ 54.600). Er is uitgegaan van het basissalaris (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, eventuele 13e maand en vaste bonus.

Salarisstijgingspercentages
Mannelijke proces engineers en vrouwelijke hoofden boekhouding hebben het hoogste salarisstijgingspercentage, beide stijgen 4,68%. Goede tweede en derde bij de mannen zijn de medewerker helpdesk met 4,64% en de medewerker salarisadministratie met 4,58%. Bij de vrouwen komen de telemarketeer met 4,24% en de communicatiemedewerker met 4,21% als tweede en derde uit de bus. De laagste salarisstijging van de mannen heeft de senior onderzoeker met 1,84%. Bij de vrouwen is dit de inkoper met 2,06%. Wanneer er naar regio’s wordt gekeken, kunnen we zien dat in de regio Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland) de mannen het hoogste salarisstijgingspercentage hebben (3,63%). Voor de vrouwen daarentegen is de salarisstijging het hoogst in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe), 4%.

Samengevat
• Gemiddeld genomen verdienen mannen 18% meer dan vrouwen
• Hoogste uitschieter: vrouwelijk hoofd boekhouding verdient bijna 30% minder dan mannelijke collega
• Vrouwelijke manager kwaliteitszorg verdient 11,72% meer dan mannelijke collega

Bron: ADP, 9 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek