Workstead neemt FlexGroup over

0
539
Eduard Craanen, eigenaar FlexGroup (links) en Jan van den Broek, eigenaar Workstead (rechts)
Eduard Craanen, eigenaar FlexGroup (links) en Jan van den Broek, eigenaar Workstead (rechts)

Uitzendbureau Workstead heeft samen met overnameadviseur Marktlink de eerste stap gezet naar landelijke dekking door het overnemen van FlexGroup.

Samen bemiddelen zij ruim 1.500 werknemers uit Nederland en de EU-landen in vele branches.

Workstead (voorheen VDB Dienstverlening) bestaat ruim 20 jaar en bemiddelt ruim 1.200 medewerkers uit Oost-Europese EU-landen in branches als productie, food, industrie, schoonmaak, logistiek en techniek. “FlexGroup heeft een gelijkwaardig businessmodel als Workstead en is actief in dezelfde branches. De bedrijven versterken elkaar tot een nog sterkere partij in een consoliderende markt,” aldus Harm van Ledden, Managing Director van Workstead.

Naast de beoogde synergievoordelen kunnen klanten door de geografische ligging van de twee bedrijven nog beter en flexibeler bediend worden en is het recruitmentbereik van personeel uit Europa vergroot. De overname van FlexGroup is volgens Van Ledden een eerste stap in de Buy-and-Build strategie. Van Ledden: “Workstead slaat haar vleugels verder uit in de Randstad middels de overname van FlexGroup, wat veel nieuwe kansen biedt voor Workstead in de regio.

Over Workstead
Ruim 20 jaar verzorgt Workstead werk voor Europese werknemers die in Nederland aan de slag willen. Het bedrijf heeft kantoren in Renswoude, Veenendaal, Amsterdam en Haulerwijk. Naast het bemiddelen van werkplekken verzorgt Workstead ook de huisvesting voor de Europese werknemers.

Over FlexGroup
FlexGroup is gevestigd in Alphen aan den Rijn en is gespecialiseerd in het uitzenden van medewerkers uit EU-landen (met name uit Polen). FlexGroup zendt uit vanuit eigen wervings- en selectiekanalen. Naast het kantoor in Alphen aan den Rijn heeft FlexGroup twee partner-kantoren in Polen en kan zij via professionele wervingskanalen in andere EU-landen haar medewerkers werven.

Bron: Marktlink, 23 juli 2020