"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Specialist Group neemt Litecad over

The Specialist Group neemt Litecad over. De samenwerking zorgt voor verdere uitbreiding van TSG’s dienstenportfolio voor energietransitie en energiezekerheid in Nederland

Sil Hoeve (TSG) en Arjan Poppema (Litecad) tekenen overeenkomst.

Foto: Sil Hoeve van TSG (l) tekent overeenkomst met Arjan Poppema van Litecad (r)

The Specialist Group (“TSG”), een toonaangevende leverancier van technische specialisten voor sectoren als energie, chemie, infrastructuur, duurzame energie en biowetenschappen, heeft vandaag aangekondigd dat het Litecad heeft overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Litecad levert technische experts voor duurzaamheidsprojecten van klanten in de energie-, infrastructuur- en industriële sector. Hierdoor breidt TSG haar capaciteiten uit op het gebied van duurzame energie en versterkt zij haar aanwezigheid in het noordoosten van Nederland. De overname van Litecad vergroot het aantal technische specialisten van TSG tot bijna 2.800 en vormt een belangrijke mijlpaal in het ambitieuze vijfjarige groeiplan. TSG en Litecad gaan samen klanten ondersteunen in hun overgang naar nieuwe energie en duurzame bedrijfsvoering, waaronder advies op het gebied van waterstofproductie, grid hardening, energie-efficiëntie en elektrificatie.

Sil Hoeve, Chief Executive Officer van TSG: “De technische expertise van Litecad staat al langer in hoog aanzien bij ons en in de afgelopen tien jaar hebben we onze strategische samenwerking al versterkt. De aankondiging van vandaag is een organische stap in onze gezamenlijke groei en bouwt voort op onze succesvolle staat van dienst in het leveren van robuuste diensten aan gezamenlijke klanten. Via de TSG Academy en Litecad Campus richten we ons op de ontwikkeling en opleiding van nieuwe, gemotiveerde specialisten. Samen kijken we ernaar uit om hoogwaardige diensten te blijven leveren aan bestaande en nieuwe klanten die bezig zijn met complexe projecten in de energietransitie.”

Arjan Poppema, directeur bij Litecad: “Door onze krachten te bundelen met The Specialist Group zijn we beter gepositioneerd om bij te dragen aan de uitdagingen van de energietransitie en het creëren van een duurzamere industrie. We kijken ernaar uit om onze staat van dienst, focus op kwaliteit, training en langdurige klantrelaties te benutten om onze positie in de markt verder te versterken.”

Litecad zal blijven opereren onder de bestaande merknaam met Arjan Poppema als directeur. Hij zal rapporteren aan Sil Hoeve. De transactie is gesloten op 23 februari 2023.

Over The Specialist Group
The Specialist Group is een platform dat technische specialisten op projectbasis inzet. TSG bedient meer dan 350 klanten in technische markten zoals energie, chemie, infrastructuur, duurzame energie en biowetenschappen. De onderneming legt daarbij focus op het realiseren van de energietransitie. Momenteel is meer dan 80% van de specialisten van TSG betrokken bij projecten in de energietransitie en het creëren van een duurzamere industrie.

Lees ook
STAR en Stadlmann ondersteunen samen klanten in Duitsland en Oostenrijk bij energietransitie
The Specialist Group overname door Oaktree en TSG Management
STAR, Or-Quest, Sentijn en ECC werken samen onder The Specialist Group

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.