Randstad en Technicom starten nieuwe MBO-opleiding Productie Pro

0
277

Een nieuw MBO-certificaat stoomt productiemedewerkers klaar voor de automatiserende werkomgeving. Randstad en Technicom bieden de opleiding samen aan.

Het certificaat moet de kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Erkend
Het certificaat wordt uitgegeven met ondersteuning van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), en wordt erkend door het ministerie van OC&W.

Veranderende werkomgeving
Productiemedewerkers krijgen te maken met veranderende complexiteit van hun werkomgeving. Dat vraagt om andere, aantoonbare vaardigheden. MBO-certificaten zijn een oplossing voor deze vraag en de bijbehorende opleidingen zijn bedoeld om deze specifieke beroepscompetenties aan te leren. Een voorbeeld hiervan is de opleiding voor allround productiemedewerker, Productie Pro.

Acht deelnemers
De eerste lichting bestaat uit 8 deelnemers die werkzaam zijn bij twee bedrijven, Lankhorst Engineered Products uit Sneek en Soprema BV uit IJlst. Half maart ronden zij de opleiding af en zijn zij bij de twee bedrijven direct breder inzetbaar met hun nieuwe vaardigheden.

Alle sectoren
Het traject is ontwikkeld om de grote behoefte aan geschoolde medewerkers op te vangen en kan worden gevolgd door zowel medewerkers in de industrie die nieuw instromen, als huidige medewerkers zonder (relevante) opleiding. Met het MBO-certificaat kunnen deelnemers aan de slag als productiemedewerker in nagenoeg alle voorkomende sectoren in de industrie, zoals chemie, kunststoffen, levensmiddelen, automotive, assemblage en afvalverwerking.

Bij de deelnemende bedrijven in deze eerste lichting gaat het om vaste medewerkers die de opleiding gaan volgen om breder inzetbaar te zijn binnen de bedrijven.

Bron: Randstad, 12 september 2019