NPM Capital neemt Zorgwerk over van ADG dienstengroep

0
398

ADG dienstengroep en NPM Capital hebben overeenstemming bereikt over de overname van Zorgwerk door NPM Capital.
NPM Capital neemt Zorgwerk over van ADG Dienstengroep
De beoogde overname wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de bevoegde autoriteiten. Naar verwachting wordt de overname voor het einde van dit jaar afgerond.

Zorgwerk is marktleider in Nederland op het gebied van personeelsdiensten in de zorg, welzijn en kinderopvang. De kracht van de onderneming zit in de digitale transformatie die Zorgwerk reeds in 2005 heeft ingezet, met als resultaat een volledig online platform waar dagelijks duizenden zorgprofessionals gebruik van maken. Met behulp van dit platform is Zorgwerk in staat om snel en adequaat vraag en aanbod van zorgprofessionals bij elkaar te brengen. Het gaat hierbij om kort cyclische (spoed)diensten die dagelijks door organisaties in diverse sectoren (o.a. V&V, thuiszorg, GGZ en GZ) worden uitgezet.

Verdere groei realiseren
Johan Terpstra, Managing Director NPM Capital: “Wij zijn zeer enthousiast om te mogen investeren in Zorgwerk. Het managementteam onder leiding van CEO Daniëlle van der Burg heeft door een succesvolle digitalisering van het bedrijfsmodel een voorsprong opgebouwd die wij graag willen uitbouwen. Het team krijgt van ons de ruimte en mogelijkheden om de ambities waar te maken en het bedrijf verder te ontwikkelen. Samen met het team van Zorgwerk denken wij de vraag en het aanbod van zorgpersoneel optimaler digitaal te kunnen matchen en zorginstellingen in meerdere sectoren beter te bedienen met tijdelijk en goed zorgpersoneel.”

Hans Kroeze, CEO van ADG dienstengroep: “Afgelopen jaren heeft Zorgwerk onder de vleugels van ADG een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De onderneming is sterk gegroeid in klanten, omzet en resultaat. Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook bijgedragen aan de verdere groei van ADG. Ik ben ervan overtuigd dat de strategie van Zorgwerk tot zijn recht komt en waar nodig kan worden versneld met NPM Capital als nieuwe aandeelhouder.”

Daniëlle van der Burg, die als CEO van Zorgwerk aanblijft, kijkt uit naar de samenwerking met NPM: “Met NPM Capital hebben we een sterke partner gevonden, die onze groeiambities ondersteunt. Onze cultuur draait om medewerkers en klanten. Daarbij staan innovatie en verbetering van onze bedrijfsprocessen centraal. Met NPM als nieuwe eigenaar zie ik een groot potentieel om onze strategie nog verder te verbeteren en te versnellen in onze groei.”

De overname van Zorgwerk heeft geen negatieve gevolgen voor arbeidsplaatsen. Alle medewerkers blijven gewoon in dienst van Zorgwerk en Daniëlle van der Burg blijft CEO.

Bron: ADG Dienstengroep en NPM Capital, persbericht 23 september 2019

Zie ook
2018: ADG dienstengroep neemt In Person over
2010: Asito neemt Zorgwerk over