"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Inspectie SZW controleert in distributiecentra

Inspectie SZW controleert in distributiecentra

De Inspectie SZW gaat de komende maanden controleren in distributiecentra. Aanleiding is het grote risico op arbeidsongevallen met onder meer heftrucks en pallettrucks in deze bedrijven.

Meer aanrijdingen
Het aantal ongevallen in distributiecentra laat de laatste jaren een stijging zien. Het gaat hier om ernstige ongevallen waarbij werknemers, veelal uitzendkrachten, aangereden worden door heftrucks, elektrische pallettrucks of andere transportmiddelen. Vooral in gangen, bij het laaddock, looppaden en bij kruisingen vinden de aanrijdingen plaats. Deze arbeidsongevallen worden meestal veroorzaakt door onachtzaamheid of het niet opvolgen van veiligheidsinstructies.

Veiligheidscontrole
Reden voor de Inspectie SZW om de komende tijd te controleren in deze branche. De primaire insteek van de controle is de veiligheid op de werkplaats. Daarbij wordt onder meer gekeken of er een toereikende risico-inventarisatie en evaluatie is en een plan van aanpak om de risico’s adequaat te beheersen. Inspecteurs bekijken ook of werknemers wel eerlijk betaald krijgen en of bedrijven zich houden aan regels over arbeidstijden. De controle zal eind dit jaar afgerond worden.

Bron: Inspectie SZW, 4 maart 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.