"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Actief Werkt! neemt Prima Personeel over

Prima Personeel, gespecialiseerd in het uitzenden van vakmensen, wordt onderdeel van Actief Werkt!.
Actief Werkt! overname Prima Personeel
Met deze bundeling van krachten groeit Actief Werkt! naar een top-10 positie in de Nederlandse markt van uitzenders. De uitzendorganisaties stellen samen dagelijks meer dan 7.000 flexkrachten en vakmensen aan het werk via 68 vestigingen en in-house locaties verspreid door Nederland. De overname is gericht op samenwerking tussen de beide bedrijven en het versterken van elkaars dienstverlening. Klanten en flexkrachten gaan profiteren van een uitgebreider dienstenpakket, een groter landelijk vestigingennetwerk en een ruimer aanbod aan beschikbare banen.

Actief Werkt! is onderdeel van Actief Group, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa met meer dan 700 mln euro omzet. In Nederland is Actief Werkt! één van de snelst groeiende uitzendorganisaties met een landelijk netwerk. Actief Werkt! onderscheidt zich door een persoonlijke en betrokken benadering van klanten en flexkrachten. Actief Werkt! bemiddelt flexcollega’s vooral in sectoren als facilitaire dienstverlening, productie, logistiek, transport en licht technische functies. Om dicht bij haar klanten en flexcollega’s te staan opent Actief Werkt! vestigingen op locaties waar landelijke uitzenders vestigingen sluiten.

Specialist in vakmensen
Prima Personeel is één van de meest toonaangevende bureaus in de markt voor vakmensen. Prima heeft al 20 jaar veel specialistische kennis en ervaring in het bemiddelen van vakmensen in de vakgebieden metaal, installatie, bouw, schilders, groen, infra (grond, weg en waterbouw) en marine & offshore. Prima heeft daarnaast de ambitie om landelijk de grootste uitzendopleider te worden. Het samengaan met Prima Personeel biedt Actief Werkt! uitbreiding naar nieuwe specialistische vakgebieden en zal beide bedrijven helpen in hun landelijke uitrol.

Goede match
Volgens Ronald Kardol, directeur van Actief Werkt!, zijn Actief Werkt! en Prima Personeel een erg goede match. “Beide organisaties vertonen vele overeenkomsten in visie en cultuur. De kernwaarden sluiten goed bij elkaar aan. Beiden doen meer dan alleen bemiddeling. Een persoonlijke benadering, betrokkenheid en oprechte aandacht voor medewerkers en klant staan bij zowel Actief Werkt! als Prima Personeel centraal. Daarnaast geldt voor beide bedrijven het grote belang van lokale aanwezigheid en ondernemerschap. Hiermee maken we het verschil.”

Bastiaan Last, oprichter en eigenaar van Prima Personeel, is enthousiast over de samenwerking met Actief Werkt!: “We passen echt goed bij elkaar. Actief Werkt! en Prima Personeel delen de overtuiging dat uitzenden en bemiddelen mensenwerk is. Dat mensen het verschil maken. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan in hun dienstverlening. Onze flexcollega’s en vakmensen krijgen hierdoor een veel ruimer aanbod aan beschikbare banen. Met de uitbreiding van het dienstenpakket en een groter landelijk vestigingennetwerk kunnen opdrachtgevers nog beter gefaciliteerd worden in hun personele behoeften.”

Goedkeuring overname
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zich nog uitspreken over de overname. Dit proces zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond. Partijen doen geen mededelingen over de overnamesom.

Bron: Actief Werkt!, persbericht 11 januari 2019 en Prima Personeel

Lees ook
Tence Inzetbureau wordt Actief Werkt!
Actief Groep neemt TiP personeelsdiensten over

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.