Simone Dekker, Intercedent van het Jaar 2018

0
333

Simone Dekker, werkzaam bij Tempo-Team in Zutphen, won de verkiezing Intercedent van het Jaar.

“Ik had het niet verwacht, maar ik ben er heel blij mee! Toen ik op kantoor kwam hadden mijn collega’s alles versierd. Mijn LinkedIn leek wel ontploft, zoveel felicitaties en reacties kreeg ik. Erg leuk en verrassend.”

Simone Dekker Intercedent van het Jaar 2018
Simone Dekker omringd door enthousiaste collega’s

Wat doet een intercedent?
Voor wie er niet zo mee bekend is: wat doet een intercedent? Die werkt intern bij een uitzendbureau en helpt uitzendkrachten aan werk en opdrachtgevers aan kandidaten voor jobs. Het is een spin-in-het-web-rol, waarvoor je veel mensenkennis en sociale vaardigheden moet hebben. Je hebt er ook veel kennis van arbeidswet- en regelgeving voor nodig en er komt vaak ook nog een dosis administratie bij kijken. Voor het sluiten van deals is het bovendien handig als je een verkopersinstinct hebt of weet te ontwikkelen. Simone heeft die uitzonderlijke combinatie van vaardigheden en knowhow.

Simone sprong eruit
Tijdens de eindstrijd zaten alle finalisten in hun scores dicht bij elkaar, maar Simone sprong er voor de jury uit. In haar pitch vertelde ze over haar werk voor uitzendkrachten: ‘Als ik echt in iemands kwaliteiten geloof, ga ik voor hem of haar door het vuur’, zei ze. Geen loze woorden, want bij een intern tevredenheidsonderzoek van Tempo-Team scoorde ze al een hoog cijfer (8,9). Ze is sterk servicegericht en gedreven, maar uit zich vriendelijk, rustig en zelfbewust. De jury merkte dat op en zij scoorde daarnaast ook goed met haar kennis van wet- en regelgeving.

Opleiding
“Ik heb de opleiding Small Business en Retail Management gedaan bij Hogeschool Saxion. Een brede opleiding die veel mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Toen ik mij ging oriënteren op een baan, kwam ik de functie van intercedent tegen. Het pakte me meteen, want die functie is heel breed. Geen dag is hetzelfde, omdat het een mix is van administratieve taken, salesactiviteiten en recruitment. In mijn rol bij Tempo-Team bemiddel ik voor uiteenlopende profielen. Van productie- en magazijnvacatures tot vacatures op financieel en commercieel gebied.

Een hectische job, maar ik vind het juist heerlijk om te worden geleefd door de dag. Als je zelf niet in het vak zit, kun je je er misschien moeilijk een voorstelling van maken, maar geloof me, de job is zo veelzijdig en veeleisend dat hij perfect bij mij past.

Ik werk inmiddels twee jaar bij Tempo-Team en heb in die periode al veel praktijkervaring opgedaan. Ik heb het vakdiploma uitzendmedewerker gehaald bij SEU (Stichting Examens Uitzendbranche), dus ik was goed voorbereid op de kennistoetsen voor deze verkiezing.”

Hoe heb je de finale beleefd?
“Eerst was ik heel zenuwachtig, want mezelf in de spotlights zetten is eigenlijk niets voor mij. Een aantal van de finalisten had veel meer ervaring dan ik in het vak. Toch merkte ik al gauw dat iedereen met elkaar meeleefde. Alle tien moesten wij onszelf presenteren aan de jury met onze eigen pitch. Ik was de achtste in de rij. Toen ik er eenmaal stond en mijn pitch gaf, merkte ik: ik kan gewoon mezelf zijn en vertrouwen op wat ik kan en heb geleerd. Vanaf dat moment verliep de wedstrijd voor mij heel natuurlijk.

De verkiezingsdag vond ik een geweldige belevenis met veel teamspirit. Ik heb een prachtig vak en dat het ook nog wordt bekroond met deze prijs is voor mij een enorme opsteker.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Simone Dekker met haar Tempo-Team collega's
Simone Dekker met haar Tempo-Team collega’s