"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nieuw uiterlijk en nieuwe verantwoordelijken voor FlexNieuws

Een nieuw tijdperk. Wim Davidse is voortaan hoofdverantwoordelijke van FlexNieuws. Arthur Lubbers is coördinerend redacteur. Hugo-Jan Ruts is als uitgever van ZiPmedia commercieel verantwoordelijk. Hinke Wever blijft redactioneel betrokken en vertelt over de veranderingen.

Met veel plezier meld ik u het volgende:

  • Wim Davidse is voortaan hoofdverantwoordelijke van FlexNieuws.
  • Arthur Lubbers is coördinerend redacteur.
  • Hugo-Jan Ruts is als uitgever van ZiPmedia commercieel verantwoordelijk.

Het begin van een nieuwe tijd.

Ik denk even terug aan vorige week,  woensdag 8 november 2023. Een regenachtige dag met gelukkig nog een geschikt moment om bij te praten met Wim Davidse. Hij heeft een volgepakte agenda als econoom, spreker en duider van arbeidsmarkttrends. In de flexbranche is hij min of meer de ‘Piet Hein van Mulligen van het CBS’.

‘Dit najaar heb ik het extreem druk,’ vertelt hij me. ‘Eigenlijk begon het al in de zomer. Iedereen wil zich (her)oriënteren op kansen en risico’s in de flexibele arbeidsmarkt.’

Tussen zijn afspraken door heb ik hem die woensdag thuis opgezocht. Na afloop heeft zijn dochter bijgaande foto gemaakt in de tuin, waarvoor dank 😊 De paraplu had ik bij me, want de herfst laat zich kennen met hoosbuien. Daar stonden we dan op zijn erf in de regen om dit moment te markeren. Met de witte muur en de bonte print van het regenscherm is het toch nog een zonnig plaatje geworden.

Dat is mooi, want we hebben iets feestelijks te melden. De website van FlexNieuws heeft een update gekregen, zodat die visueel en technisch in lijn is met de andere mediaplatformen van ZiPmedia, waar FlexNieuws sinds februari van dit jaar onder valt.

Onder de plu van ZiPmedia huizen de merken: HRMonitor, HRTech Review, ZiPconomy, NEXTconomy, en FlexNieuws. Titels die, elk vanuit een eigen invalshoek en doelgroep, het verhaal vertellen van een ‘kantelende wereld van werk’, zoals Wim Davidse dat noemt. Sinds afgelopen zomer is hij als director Trends & Insights actief bij ZiPmedia en als hoofdredacteur inhoudelijk verantwoordelijk voor de titels FlexNieuws en HRMonitor.

Ik besprak met Wim Davidse hoe al die aandachtsgebieden in elkaar grijpen. En hoe belangrijk het is om dat te blijven communiceren en voor ogen te houden. De merken kunnen niet los van elkaar worden gezien, ook al hebben ze elk hun eigen focus en thema’s.

Ik heb zelf ruim 15 jaar redactie, eindredactie en hoofdredactie van FlexNieuws gedaan.
Nu Wim naar voren treedt als hoofdredacteur, en Arthur als coördinator, kan ik vrijer bewegen. Ik blijf betrokken als redacteur en kan waar nodig inspringen bij de andere merken van ZiPmedia.

Het geeft mij tevens ruimte om andere – meer vrij creatieve – werkvelden op te pakken.
Ik heb vanouds affiniteit met muziek, illustraties, liedjes en verhalen voor kinderen. Ook dat is een doorgaand proces. Muziek maken is helend, ik ervaar het elke keer weer als een reset. Het blijft uitdagend, vraagt oefening en luisteren. Het is sociaal, interactief, inspannend en ontspannend. Een soort van LLO (leven lang ontwikkelen).

Van het vele redactiewerk dat ik heb kunnen doen, heb ik veel geleerd, ik heb zoveel mensen kunnen spreken. Nu het sterke ZiPmedia teamverband een feit is, krijg ik nieuwe mogelijkheden.

Ik dank alle lezers van FlexNieuws voor hun vertrouwen in mij. Graag geef ik de plu of het stokje door aan Wim Davidse als inhoudelijk eindverantwoordelijke. Hij is voortaan het aanspreekpunt. Ik blijf schrijven, meedenken en ben bereikbaar.

Met hartelijke groet,

 

Hinke Wever

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *