SLUIT MENU

Detacheerder start gratis MBO opleiding transport en logistiek

BBL Transport en Logistiek start met gratis MBO-opleiding “Essentieel om Nederland in beweging te houden” aldus BBL Transport en Logistiek.

Kosteloos je MBO-diploma in de transport & logistiek én al je rijbewijzen en certificaten behalen? Als eerste opleider biedt BBL Transport en Logistiek toekomstige transportmedewerkers en chauffeurs de mogelijkheid om gratis hun diploma, rijbewijzen en certificaten te behalen. “Deze opleiding is essentieel om Nederland in beweging te houden”, benadrukt Sanne Thijssen, mede-oprichtster van detacheerder BBL Transport en Logistiek. “Wij zetten alles op alles om jonge mensen op te leiden voor onze sector.”

De transport- en logistieke sector staat nog steeds onder druk. De groeiende vraag naar transport en het afnemende aantal chauffeurs en logistiek medewerkers vormen tezamen een hoofdpijndossier. Om te voorkomen dat Nederland stil komt te staan, start BBL Transport en Logistiek met een gratis MBO-opleiding om nieuw talent aan te trekken. “Wij geven toekomstige professionals in transport en logistiek de kans om kosteloos hun benodigde diploma, rijbewijzen en certificaten te behalen”, vertelt Sanne Thijssen. “Bovendien mogen ze rekenen op baangarantie tijdens én na hun opleiding.”

De studenten komen in dienst bij BBL Transport en Logistiek en worden bij een erkend leerbedrijf geplaatst. “De student ontvangt voor zijn werkzaamheden een salaris (marktconform) van ons en wij berekenen een tarief aan de werkgever. De werkgever komt in aanmerking voor de praktijk leren subsidie.”

Drempel verkleinen

In samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen biedt BBL Transport en Logistiek de erkende MBO-opleidingen logistiek medewerker niveau 2, teamleider niveau 3 en supervisor niveau 4 aan. Daarnaast kunnen studenten kiezen voor de opleiding chauffeur wegvervoer. Voor alle opleidingen geldt dat BBL Transport en Logistiek zowel de opleidingskosten als de kosten voor het behalen van de benodigde rijbewijzen en certificaten voor z’n rekening neemt. “Daarmee willen we de drempel voor studenten verkleinen”, legt Thijssen uit. “We merken dat veel jonge mensen deze stap niet zetten vanwege de grote investering die met de opleiding gepaard gaat. Zonde, want we kunnen deze toekomstige collega’s ontzettend goed gebruiken.”

Vijf dagen per week aan de slag

Bijzonder aan deze nieuwe MBO-opleiding is het grote praktijkgedeelte. “Onze studenten combineren leren en werken waarbij de praktijkomgeving centraal staat. Ze gaan gemiddeld 5 dagen per week betaald aan de slag bij een leerbedrijf”, legt Thijssen uit. “Daarnaast gaan ze één dag per maand naar school. Ook deze schooldag krijgen studenten vergoed. De overige vakken volgen onze studenten via e-learnings in hun eigen tijd. Daardoor kunnen studenten studeren waar en wanneer ze maar willen.  Bovendien geeft het hen de mogelijkheid om deze MBO-opleiding in hun eigen tempo te volgen. De voortgang van de opleiding en de praktijkopdrachten worden zeer nauwlettend gevolgd door een mentor vanuit het ROC -NCVB.”

Nieuwe collega’s binnenhalen

Ook voor bedrijven in de transport- en logistieke sector biedt deze opleiding volop kansen. “Allereerst doordat we toekomstige professionals al gelijk kennis laten maken met de praktijk”, knikt Thijssen. “Dat betekent dat je als leerbedrijf gedurende de opleiding verzekerd bent van een extra kracht die (nagenoeg fulltime) gemiddeld 5 dagen per week inzetbaar is. Dit is voor bedrijven dé uitgelezen kans om nieuwe collega’s aan zich te binden. Je weet immers precies wat voor vlees je in de kuip hebt. Tot slot kunnen leerbedrijven gebruik maken van subsidies om deze vorm van praktijkleren te ondersteunen. Kortom: alleen maar winst voor beide partijen.”

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.