"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jonge manager zorgt voor vernieuwing volgens een op drie werknemers

Een op de vijf ondervraagden vindt dat jong manager worden garantie is voor een succesvolle carrière.

Dit blijkt uit het Nationaal Managementonderzoek van ISBWmanagementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

Opinie over jonge managers
Een derde (34%) van de werkende Nederlanders stelt dat de kijk van jonge managers zorgt voor innovatie en vernieuwing binnen organisaties. 21 procent vindt dat jonge managers beter kunnen loslaten dan oudere managers. Bijna drie op de tien (27%) vinden bovendien dat jonge managers beter in staat zijn om hedendaagse thema’s als diversiteit, duurzaamheid en purpose op de agenda te zetten. Volgens een kwart (24%) van de werknemers maken jonge managers een bedrijf toekomstbestendig.

Carrière maken als jonge manager
Zeven op de tien (68%) werknemers stellen dat een goede manager een aantal jaren ervaring nodig heeft in een uitvoerende functie. Toch lijkt het op jonge leeftijd bekleden van een managersfunctie nog steeds aanzien te hebben. Dan gaat het om iemand die jonger is dan 35 jaar en een managementfunctie vervult. Ambitieuze young professionals worden door 37 procent van de werknemers gezien als mensen die graag een managersrol vervullen. Een op vijf (18%) vindt dat jong manager worden garantie is voor een succesvolle carrière.

Vooroordelen
Rob Rijbroek, directeur bij ISBW: “Er zijn veel vooroordelen over mensen die al voor hun 35ste levensjaar manager zijn. Bijvoorbeeld dat ze weinig kennis en kunde hebben, gemakkelijk meebuigen en een gebrek aan levenservaring hebben. Gelukkig laten de onderzoeksresultaten zien dat werknemers inzien dat ook jonge managers kwaliteiten met zich meebrengen. Toch ben ik van mening dat leeftijd op zich niets zegt over iemands kwaliteiten. Goed leiding kunnen geven heeft mijns inziens alles te maken met aanleg, karakter, ervaring, training en ontwikkeling.”

Bron: ISBW, 27 februari 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.