"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzendbureau Unique opent vestiging in de metaverse

Uitzendbureau Unique opent als eerste een vestiging in de metaverse

Mandy Stevens
Mandy Stevens

Algemeen directeur Mandy Stevens: “Wij kijken als innovatieve speler in de wereld van werk verder dan de dag vandaag. Door een vestiging in de metaverse te openen, werken wij aan het solliciteren van de toekomst.”

Uniqueverse, zo heet de eerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse. Verantwoordelijk hiervoor is het Nederlandse uitzendbureau Unique. Door gebruik te maken van avatars maakt Unique onbevooroordeeld solliciteren mogelijk. Kandidaten ontdekken zo in de anonimiteit van een avatar virtuele werelden, brengen op een interactieve manier hun talenten en competenties in kaart en komen in contact met recruiters van Unique. Uniqueverse wordt vandaag tijdens een launch party in het Eye Filmmuseum gelanceerd.

Unique bestaat dit jaar 50 jaar en staat al die tijd bekend als een vooruitstrevende HR-partner voor ondernemend en werkend Nederland. “Ons motto is dat Unique verder kijkt”, onderstreept Mandy Stevens, algemeen directeur van Unique, een van de grootste uitzenders van Nederland. “en dat doen we door te inspireren en te helpen.”

Het solliciteren van de toekomst
Ondanks dat het traditionele cv en de motivatiebrief nog niet helemaal in onbruik zijn geraakt, vraagt de huidige generatie werknemers veel vaker om niet-traditionele sollicitatiemogelijkheden. Het oriënteren naar een baan en solliciteren vindt steeds vaker voor een groot deel online plaats. Mandy Stevens: “De afgelopen jaren hebben wij laten zien dat wij de wereld van werk als geen ander kunnen digitaliseren. Zo is onze website meerdere keren verkozen tot website van het jaar. Wij kijken verder en bereiden ons voor op een nieuw tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen. Die volgende fase is de metaverse.”

Anoniem in contact komen met recruiters
Iedereen moet kunnen zijn die hij/zij/hen wil zijn. Maar dat is bij het zoeken van een baan soms nog best lastig en niet iedereen krijgt gelijke kansen. In Uniqueverse komen kandidaten daarom in de anonimiteit van een avatar in contact met recruiters. Mandy Stevens: “Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv. Door anoniem te solliciteren, staan de competenties en iemands talenten centraal. Dat past bij de werkwijze van Unique.” Het uitzendbureau, met het hoofdkantoor in Almere, gaat ook op dit gebied verder. Naast de mogelijkheid tot anoniem solliciteren, zowel in de metaverse als erbuiten, voert het uitzendbureau een strikt anti-discriminatiebeleid en heeft het zogenaamde diversity recruiters in dienst. Zij zorgen ervoor dat klanten van Unique naar een inclusievere werkvloer bewegen.

Bron: Unique, 12 december 2022

Lees ook
Met de campagne ‘Weg met het cv!’ tackelt Unique ongelijke kansen

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.