"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Please start met detachering van HR professionals

Werkgeverspartner Please start per 1 december met de detachering van HR professionals.

Ondernemers kampen met steeds meer HR vraagstukken die specialistische kennis vereisen maar hebben deze niet altijd in huis, evenals de tijd en middelen om zelf een HR professional aan te nemen. Denk aan vraagstukken op het op het gebied van employer branding, de krappe arbeidsmarkt, digitalisering van HR-processen, strategische personeelsplanning, en het goed inrichten van hybride werken. Ondernemers kunnen hiervoor bij Please HR Professionals terecht voor tijdelijke versterking van de organisatie met een HR specialist.

Lars Bombeeck
Lars Bombeeck

De HR professionals zijn onderdeel van Please, en allemaal hoogopgeleide en ervaren experts. Ze worden op projectbasis voor een bepaalde periode bij een bedrijf ingezet, om bijvoorbeeld een HR-vraagstuk op te lossen of een specifiek project op te starten. Bovendien zijn ze inzetbaar ter vervanging van een zwangerschaps- of ziekteverlof. Volgens Please ligt vooral op het gebied van employer branding een grote uitdaging, mede door het enorme personeelstekort waar veel bedrijven mee te maken hebben. Dit blijkt ook uit de MKB Werkgeversmonitor van Please, waaruit naar voren kwam dat een kwart van de MKB’ers ’s nachts zelfs wakker ligt van personeelskrapte. De HR Professionals van Please kunnen hierbij op strategisch niveau van toegevoegde waarde zijn voor directies die worstelen met de vraag hoe zij personeel kunnen aantrekken en behouden. Vervolgens kan Please ondersteunen met de operationele invulling.

Grote vraag naar specialistische kennis op HR gebied
Lars Bombeeck is aangesteld als Directeur van Please HR Professionals en gaat de detacheringstak de komende jaren opzetten en uitbouwen. “Bij Please hebben we al veel specialistische HR kennis in huis. Onze HR professionals ondersteunen ondernemers al met incidenteel advies, maar wij merken bij bestaande én potentiële klanten dat de vraag naar specialistische kennis op HR gebied blijft toenemen. Dit is nog eens extra aangewakkerd door Corona, toen er opeens meer behoefte was aan duurzame oplossingen voor thuiswerken, nieuwe manieren van onboarden of cultuurbehoud bij hybride werken. Maar ook op andere vlakken blijft de vraag naar HR versterking groeien. Denk bijvoorbeeld aan verzuimbeheer, duurzame inzetbaarheid of diversiteitsbeleid. Met onze HR professionals bieden we bedrijven op een flexibele manier de gewenste hulp, zonder dat ze vast zitten aan langdurige contracten.”

Met de toevoeging van Please HR Professionals ontwikkelt het bedrijf uit Helmond zich nog verder als fullservice werkgeverspartner. Ondernemers kunnen er terecht voor onder meer salarisadministratie, werving en selectie van medewerkers en het inzetten van uitzendkrachten, payrollmedewerkers, expats en zzp’ers. Jad Berad, Commercieel Directeur Please, is trots op de belangrijke stap om hier HR detachering aan toe te voegen. “We hebben alles onder één dak op HR gebied. Juist door alle uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben, is de behoefte aan een alles-in-een dienstverlening groter dan ooit. Zij willen een partner die ze kan helpen op een breed niveau, van salarisadministratie tot employer branding. Wij willen ondernemers betere werkgevers maken en daar speelt HR een hele belangrijke rol in.”

Fullservice HR dienstverlening
Aan Bombeeck de taak om Please HR Professionals de komende tijd uit te breiden tot een grote community van HR specialisten op niveau. “Voor HR professionals is dit een hele mooie manier om van betekenis te kunnen zijn voor meerdere bedrijven, maar toch een hecht gevoel te ervaren van één team. Ze kunnen een kijkje nemen in verschillende keukens zonder dat ze van baan hoeven te wisselen. Binnen onze community staan werkplezier en ontwikkeling voorop.”

Bron: Please, persbericht 22 november 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.