"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Labour Power Company neemt Euro Planit, Europrofessionals en 1voud Werken & Gezondheid over

Labour Power Company (LPC) breidt zijn activiteiten verder uit richting Oost- en Noord-Nederland met de overname van twee uitzendbureaus en een arbodienstverlener.

Het gaat om Euro Planit Personeelsdiensten, Europrofessionals en 1Voud Werken & Gezondheid. De drie bedrijven, gebundeld in de holding WorkPlanit, zijn gevestigd in Vorden (hoofdkantoor), Apeldoorn, Hengelo, Hoogeveen en Denekamp. Het gaat om de grootste overname in de jonge historie van LPC.

Toevoeging sterke merken aan portfolio
Sinds de oprichting door Wouter Siemes in 2000 is Euro Planit uitgegroeid tot een begrip in zijn werkgebied wat zich vooral uitstrekt over Oost- en Noord Nederland. Zusterbedrijf 1Voud Werken & Gezondheid is in 2014 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een gecertificeerde en breed inzetbare arbodienstverlener. Samen met het in 2019 toegevoegde Europrofessionals maken de bedrijven deel uit van de holding WorkPlanit. De directie bestaat naast oprichter Wouter Siemes uit Chantal te Pas, Marieke Alten en Martin ter Elst. Samen met 80 collega’s zorgen zij ervoor dat circa 1.700 uitzendkrachten zich elke dag met plezier inzetten bij ruim 200 klanten. Gezamenlijk realiseren ze een omzet van circa € 75 miljoen per jaar.

Zelfstandige voortzetting
Wouter Siemes en Han van Horen, CCO van LPC, kennen elkaar al tien jaar. “Daardoor ben ik op de hoogte van de razendsnelle ontwikkeling van LPC, en de wijze waarop de organisatie haar portfolio van bedrijven managet”, aldus Siemes. “Zelf waren wij op zoek naar een mogelijkheid om onze succesvolle werkwijze zelfstandig voort te zetten, maar wel met de synergievoordelen van een grotere groep. Met LPC vormen we een perfecte match. Wij blijven zelfstandig in de markt opereren en houden hetzelfde directieteam. We zien ontzettend uit naar de samenwerking met de andere bedrijven binnen de LPC-vloot.”

Forse groei LPC
Sinds de oprichting in januari 2020 heeft LPC al elf bedrijven overgenomen. Inclusief Euro Planit, Europrofessionals en 1Voud Werken & Gezondheid ligt de jaaromzet nu op circa € 400 miljoen. Cor Konings, CEO van LPC, is erg content met de overname. “Wouter heeft met zijn directieteam en alle andere collega’s een erg mooie klantportfolio opgebouwd, en ook nog in een regio waarin wij als LPC nog niet zo actief waren. De activiteiten strekken zich bovendien uit over meerdere sectoren, van productie tot techniek. Voor ons is dit de grootste overname in onze historie en we zetten daarmee een behoorlijke stap vooruit in het realiseren van onze doelen.”

Bron: LPC / HOBIJ, 19 oktober 2022

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.