"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 33-36: uitzenduren -7%, uitzendomzet +1%

Uren en omzet uitzendbranche periode 9 2022 (week 33 – 36)

In periode 9, van 15 augustus tot en met 11 september, daalde het aantal uren met 7% en steeg de omzet met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast. Dat meldt uitzendbrancheorganisatie ABU.

ABU uitzenduren

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 13% en de omzet daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU uitzendomzet

Trend in korte en langduriger contracten

  • Het segment Administratief heeft zowel in fase A als fase B/C een daling in uren (daling is sterker in fase A). In fase B/C is een kleine plus in omzet te zien, en in fase A daalt de omzet.
  • In Industrie daalde het aantal uren in fase A, in fase B/C groeide het aantal uren. De omzet steeg zowel in fase A als fase B/C.
  • In het segment Techniek daalden de uren in Fase A, maar de omzet laat een kleine plus zien. In Fase B/C is er een daling in zowel uren als omzet.

Bron: ABU, 4 oktober 2022

Lees ook
ABU week 29-32: uitzenduren dalen 9%, omzet blijft gelijk

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.