"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Specialist Group overname door Oaktree en TSG Management

The Specialist Group, leverancier van technische specialisten voor de energietransitie in West-Europa, zal worden overgenomen door Oaktree en TSG Management.
Parcom verkoopt aandeel TSG aan Oaktree
The Specialist Group (TSG), Parcom en Oaktree Capital Management, L.P. maken vandaag, woensdag 8 juni, bekend dat Parcom, de huidige investeerder en Francois Claeijs, de oprichter van TSG, hun aandelen gaan verkopen aan Oaktree en TSG Management.

TSG is gespecialiseerd in de levering van hoogopgeleide technisch specialisten voor de industrie, civiele engineering, energie(transitie), infrastructuur en life sciences. Het TSG-hoofdkantoor is gevestigd in Moerdijk.

Parcom hielp TSG groeien vanaf 2011
In 2011 werd STAR Group, dat het bekendste label is van TSG, overgenomen door Parcom. In 2018 werd Sentijn aangekocht met behulp van deze investeerder, in 2020 gevolgd door Or-Quest.

Groei accelereren met Oaktree
Dankzij de overname door Oaktree en TSG Management zal TSG versneld kunnen groeien naar het volgende gewenste niveau. Oaktree heeft veel ervaring in financiering van energieleveranciers en energietransities; het maakt onderdeel uit van Brookfield, dat een groot portfolio beheert voor financiering van infrastructuur en (duurzame) leveranciers en/of ontwikkelaars van energie.

De overname van TSG wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2022.

Bron: TSG, 8 juni 2022 en Oaktree

Lees ook
STAR vernieuwt branding met focus op verduurzaming en energietransitie
Interview met Sil Hoeve, CEO van TSG:
STAR, Or-Quest, Sentijn en ECC werken samen onder The Specialist Group

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.