"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nieuwe directie voor De Staffing Groep

De Staffing Groep heeft per direct een nieuwe directie, bestaande uit Gert-Jan Schellingerhout (CEO), Marc Nijhuis (CFO), Pascal van der Hart (Directeur Operations) en Wouter Waaijenberg (Directeur MSP).

Mike Korenvaar maakt het vijfkoppige bestuur compleet, als niet-uitvoerende directeur en verantwoordelijke voor het staffingportfolio bij aandeelhouder Axiom Partners. De directiewissel komt tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur, die ambieert om van De Staffing Groep via een gerichte buy-en-build strategie een top-drie speler in de Nederlandse staffingmarkt te maken.

De Staffing Groep_Directie_vlnr_Pascal van der Hart_Wouter Waaijenberg_ Gert-Jan Schellingerhout_ Marc Nijhuis_Mike Korenvaa
De Staffing Groep_Directie_vlnr_Pascal van der Hart_Wouter Waaijenberg_ Gert-Jan Schellingerhout_ Marc Nijhuis_Mike Korenvaar. Foto: Ineke Oostveen

De hernieuwde aandeelhouderstructuur brengt nieuwe doelstellingen met zich mee en vraagt om een cultuurverandering en ander DNA. Daarom zijn vier van de vijf directieleden nieuwe gezichten binnen De Staffing Groep; CFO Marc Nijhuis werkt al tien jaar voor de organisatie. “Na de overname vanuit Axiom ligt er extra focus op groei en ontwikkeling”, legt CEO Gert-Jan Schellingerhout uit. “Vandaar hebben we een nieuw team samengesteld, waarbij elk directielid vanuit zijn eigen expertise handelt. De Staffing Groep is al een mooie organisatie met een goede reputatie, aan ons de uitdaging om de gehele groep naar het volgende niveau te tillen. Met deze stap hebben wij als directie onze vrijheid om te ondernemen weer terug, dus die uitdaging pakken we graag met beide handen aan.”

CFO Marc Nijhuis juicht de ontwikkelingen toe: “De overname door Axiom Partners heeft gezorgd voor een nieuwe dynamiek, een waar ik me erg prettig bij voel. De ambities zijn torenhoog en je merkt dat iedereen binnen de organisatie daar graag zijn steentje aan bijdraagt. Ook op persoonlijk vlak klikt het met mijn nieuwe directiecollega’s, dus ik kijk uit naar onze toekomst samen.”

Acquisitiestrategie
Met de vijfkoppige directie wil De Staffing Groep de beste in haar soort worden in Nederland en Europa, dus zet de organisatie in op acquisities. Met de recente overname van intermediair FixedToday heeft het nieuwe bestuur de eerste daad bij het woord gevoegd. Mike Korenvaar: “We willen niet zozeer de grootste maar de beste worden, al zijn we ons ervan bewust dat deze markt om volume draait. Door middel van gerichte aankopen zetten we in op verbreding van flexwerk in de breedste zin van het woord, zodat we zowel onze opdrachtgevers als baanzoekenden optimaal kunnen blijven bedienen.”

Veranderende markt
De behoefte aan nieuw DNA in de organisatie is een direct gevolg van de veranderende flexmarkt. Met jarenlange ervaring in deze markt hebben CEO Schellingerhout en zijn team hun sporen verdiend en kijken zij vol goede moed naar de toekomst: “Voorheen waren intermediairs leveranciers, nu verwachten opdrachtgevers dat je als partner optreedt. Je staat naast elkaar, kijkt samen vooruit en zet in op Total Workforce Management. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het huidige directieteam over de juiste ervaring en kwaliteiten beschikken om aan die verwachtingen te voldoen.”

Over de Staffing Groep
De Staffing Groep is met haar drie labels (IT-Staffing, KwiiK en People for Office) een van de grootste leveranciers van flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Nieuwegein matcht De Staffing Groep sinds 1986 professionals met de juiste organisatie, en andersom. Dit doet de staffingexpert voor zowel de Rijksoverheid als voor verschillende particuliere branches, waaronder Energie, Financiële dienstverlening, Hightech en IT.

Bron: De Staffing Groep, persbericht 18 mei 2022

Lees ook
Axiom Partners neemt FixedToday over
Axiom neemt Staffing Enterprises over

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.