"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Genderloonkloof doorn in oog van nieuwe werkgeneratie

Jongeren werken maar wat graag bij werkgevers die hen een goede werk-privé-balans bieden. Maar voor deze activistische generatie is één ding nóg belangrijker: vrouwen moeten hetzelfde verdienen als hun mannelijke collega’s.
genderloonkloof past niet bij nieuwe werkgeneratie
‘Werkgevers die vrouwen minder betalen dan hun mannelijke collega’s zijn onaantrekkelijk.’ Dat zegt een overgrote meerderheid van de nieuwe generatie werkzoekers, althans. Cijfers uit nieuw onderzoek van CompanyMatch.me in samenwerking met De Virtuele Banenbeurs maken dat duidelijk.

Liever gelijkheid dan individuele voordeeltjes
De uitkomsten van het rapport liegen er niet om. Maar liefst 91% van de respondenten gaf aan het belangrijk te vinden dat een werkgever mannen en vrouwen hetzelfde betaalt als ze dezelfde functie doen.

Met dat hoge percentage staat ‘mannen en vrouwen gelijk betalen’ zelfs bovenaan de wensenlijst van de nieuwe werkgeneratie. Wat hen betreft is een loonkloofloze werkgever dan ook aantrekkelijker dan een werkgever die je je eigen werktijd laat bepalen. Een werkgever die niet op sekse discrimineert troeft bovendien werkgevers met een vierdaagse werkweek af.

Aan het onderzoek, waarin honderden respondenten in een online enquête werd gevraagd wat ze belangrijk vinden bij werkgevers, deden voornamelijk mensen van onder de dertig mee.

Bron: De Virtuele Banenbeurs, 8 maart 2022

Lees ook
Inkomen werkende vrouwen sinds 1977 met ruim 60% gestegen

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.