"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Welten Groep en Bold People bundelen krachten

Detacheerder en opleider Welten Groep bundelt per 23 december de krachten met detacheerder Bold People.
Welten
“Om onze dienstverlening verder te optimaliseren, zijn we continu op zoek naar samenwerkingspartners”, aldus Chris Baelemans, CEO van Welten Groep. Mede door de komst van investeerder One Two Capital zet Welten nu concrete stappen in hun buy & build strategie.

Chris Baelemans (Welten Groep) en Heidi Scholtens (Bold People)
Chris Baelemans (Welten Groep) en Heidi Scholtens (Bold People)

Chris Baelemans: “Bold People staat al even op ons lijstje met mogelijke versterkingen. We bedienen veelal dezelfde opdrachtgevers en onder de bezielende leiding van CEO Heidi Scholtens is Bold People uitgegroeid tot een aantrekkelijke recruitmentmagneet voor jonge financials.

Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.”

Heidi Scholtens: “Het is de carrièreversneller die het voor onze Bold-professionals interessant maakt samen te gaan met Welten. Met de posities die Welten bemiddelt, ontstaat voor talenten een logisch en compleet carrièrepad en aantrekkelijk toekomstperspectief. Daarnaast geeft het in-house opleidingsplatform een extra prikkel voor onze professionals om het beste uit zichzelf te halen. Voor onze organisatie geeft de volwassenheid van systemen, gecertificeerde processen en de professionaliteit van ondersteunende afdelingen van Welten, een duurzame boost aan onze onderneming.”

Casper Bannet, managing partner bij One Two Capital: “Het bij elkaar brengen en optimaliseren van ondernemerschap is wat mij en mijn business partner Arthur Wolff drijven. Omdat de beide bedrijven elkaar naast marktfocus ook in de ondernemingscultuur aanvullen, geloven we in een versnelde groei en synergie. Bold People fungeert als volwaardig merklabel in het Welten concern en blijft onder de leiding van Heidi Scholtens opereren.”

Met de komst van Bold People, groeit het Welten concern naar ruim 800 financiële professionals. De overname betreft een aandelentransactie, waarbij Welten Groep 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Bold People overneemt. Over de hoogte van de bedragen wordt geen mededeling gedaan.

Bold People, gevestigd in Utrecht, bestaat bijna 20 jaar. Bold People detacheert, levert interim-management, werving en selectie en executive search in de bancaire sector.

Welten Groep, gevestigd in Den Bosch, bestaat bijna 30 jaar en levert gespecialiseerde detacherings- en opleidingsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties.

Bron: Welten, persbericht 28 december 2021

Lees ook
Welten versterkt directie om groeiambities te versnellen
One Two Capital neemt meerderheidsbelang in Welten

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.