"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Verslag NBBU-congres Arbeidsmarkt van Morgen 2021

Op 12 november 2021 organiseerde de NBBU een nieuw congres in het kader van de Arbeidsmarkt van Morgen. Wat de NBBU betreft is het noodzakelijk het ‘morgen’ van de arbeidsmarkt te verruimen naar mogelijke vragen die overmorgen betreffen.

Informatie en data zijn van steeds grotere invloed op de economie en de huidige economische modellen. Zijn die modellen en uitgangspunten aan vervanging toe? Onder leiding van dagvoorzitter Welmoed Sijtsma gaven diverse sprekers hun visie. Aan het woord kwamen onder andere:

  • Bas Heijne, essayist en auteur van het boek Leugen & Waarheid
  • Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland
  • Elly Ploumen, Group HR Director Achmea
  • Tim Roskam, Hoofd Personeel en Ontwikkeling Politie
  • Sjanne Marie van den Groenendaal, onderzoeker loopbaanontwikkeling zzp’ers Tilburg University Department of Human Resource Studies

Sprekers en genodigden vanuit diverse hoeken (werknemers, werkgevers en beleidsmakers) gingen daarnaast met elkaar in gesprek over hoe de arbeidsmarkt van overmorgen eruit moet zien. Zij deden dit aan de hand van vragen die voortkomen uit het essay Denken over de Arbeidsmarkt van (Over)Morgen van Prof. dr. mr. Leo Witvliet (emeritus).

Een kort verslag van het congres, inclusief links naar foto’s en video’s, is hier te vinden. Download hier de presentaties die getoond zijn tijdens de Arbeidsmarkt van Morgen.

Bron: NBBU, 26 november 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.