"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Fring haalt half miljoen euro op voor freelance-platform

De Nederlandse startup Fring haalde onlangs 500.000 euro investering op om de markt van creatief en digitaal freelance talent open te breken.

Met het geld wil Fring meer bedrijven helpen met het plannen van hun team, en freelancers op een vernieuwende sociale manier aan projecten helpen.

Dashboard
Het platform biedt organisaties toegang tot een groeiende realtime bron van duizenden beschikbare freelancers, waaronder designers, developers, marketeers en mediatalent. Via het dashboard kunnen bedrijven freelancers boeken zonder extra bemiddelingskosten. Freelancers delen hun beschikbaarheid via de gratis app.

Eigen oplossingen
De oprichters van Fring, Edwin van de Bospoort en Stijn van Aert, merkten in de praktijk dat het werven van de best beschikbare freelancers vaak slecht is georganiseerd. De bemiddelingssector maakt gebruik van het gebrek aan informatie tussen vraag en aanbod. Het draait vooral om één eenvoudige vraag: wanneer is de juiste freelancer beschikbaar? Veel bedrijven bedenken hiervoor hun eigen oplossingen. Freelancers moeten daardoor op tientallen plekken hun beschikbaarheid en profiel bijhouden.

Airbnb
Fring wordt door zijn klanten de Airbnb van freelancers genoemd. Je ziet in één klik de beschikbaarheid van freelancers uit je eigen talentpool en uit de hele Fring-directory. Iedereen binnen het bedrijf werkt vanuit één geactualiseerde bron. Dit scheelt tijd en onnodige commissiekosten. Fring sluit aan bij de manier waarop freelancers en bedrijven elkaar het liefst vinden: via-via.

Investeerders
Fring richt zich op de sectoren creatief, digital, tech en media. Voor hun investeringsbehoefte klopte het bedrijf aan bij ondernemers die de branche en de problematiek rondom freelancers kennen: Marc-Paul Brandt (eFocus, Valtech, Shopworks) en Michiel van Hulst (Werkspot, Freshheads). Ook de regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL investeert vanuit het MKG-fonds in de startup. Investmentmanager Gijs Luesken: “Fring biedt zowel de bedrijven als freelancers meer transparantie, zonder tussenkomst van recruitmentbureaus. Een belangrijke stap voor het toenemende aantal freelancers in Nederland.”

Organisaties die frequent werken met freelancers kunnen bij Fring een abonnement afsluiten. Bedrijven die willen starten kunnen tegen een vaste prijs jobs te posten en zichtbaar zijn op het platform. Freelancers gebruiken de app voor het organiseren van hun netwerk, het delen van beschikbaarheid en het ontvangen van passende jobs.

Bron: Fring, 25 november 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.