"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 37-40: uitzenduren +10%, uitzendomzet +13%

De ABU heeft dinsdag de marktontwikkelingen in de uitzendbranche gepubliceerd over periode 10 2021 (week 37 – 40).

In periode 10 van 2021 (13 september tot en met 10 oktober) steeg het aantal uren met 10% en steeg de omzet met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

ABU marktontwikkelingen uitzenduren

De ontwikkelingen per sector

  • Administratieve sector: het aantal uren steeg met 11% en de omzet is gestegen met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 8% en de omzet steeg met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 15% en de omzet steeg met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU marktontwikkelingen uitzendomzet

Hoe is de trend in korte en langduriger contracten?
De stijging in uren zit vooral in fase A, voor fase B/C bleven de uren ongeveer gelijk. Datzelfde geldt voor de omzet.

Per sector
Overeenkomstig met eerdere periodes dit jaar is in het segment Industrie een stijging zichtbaar in zowel fase A als fase B/C contracten. Administratief en Techniek laten een stijging in fase A en een daling in fase B/C contracten zien.

Bron: ABU, 2 november 2021

Lees ook
ABU week 33-36: uitzenduren +12%, uitzendomzet +15%

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.