"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Hoppenbrouwers laat jongeren kennismaken met techniek

Op donderdag 4 november kunnen scholieren en studenten van uiteenlopende opleidingen kennismaken met bbl- of omscholingstrajecten, duale leerplekken, stageplaatsen, traineeships en startersbanen.

Technisch dienstverlener Hoppenbrouwers opent dan de deuren van het familiebedrijf, voor het jaarlijkse Werken Bij Event. Ook technische vakmensen zijn welkom om het bedrijf te leren kennen.

Dynamische omgeving
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt weet Hoppenbrouwers elk jaar weer een paar honderd jongeren enthousiast te maken voor een baan in de techniek. “Als we kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen zoals de energietransitie en klimaatadaptatie, maar ook naar de blijvende vraag naar woonruimte, omvangrijke renovatie- en verduurzamingstrajecten en technologische ontwikkelingen, dan is goed geschoold personeel onontbeerlijk. Wij leiden jongeren graag op voor een baan in deze dynamische omgeving en geven hen de kans om hun ambities waar te maken. Medewerkers staan bij ons op één”, aldus algemeen directeur Henny de Haas.

Speed meets
Veertien vestigingen laten jongeren in hun omgeving zien hoe leuk en uitdagend een baan in de techniek is. ’s Middags tussen 15.00 uur en 19.00 uur staan medewerkers klaar om middelbare scholieren, mbo’ers en hbo’ers van technische opleidingen, omscholers, maar ook vakmensen die al een baan in de techniek hebben, te ontvangen. Op het kennisplein delen de ervaringsdeskundigen hun kennis en expertise en vertellen over de verschillende opleidingstrajecten en baankansen. Er zullen demonstraties gegeven worden en daar waar een praktijkschool op de vestiging is, kunnen deelnemers zelf proefjes doen. Ook zijn er spelelementen, en speed meets voor een-op-een kennismaking met vakspecialisten.

Eigen kweek
Het bedrijf geeft jongeren inzicht in verschillende technische disciplines zoals Industriële Automatisering, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde, maar ook in de vele carrièremogelijkheden. Hoppenbrouwers gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf. Het bedrijf leidt de meeste medewerkers dan ook zelf op in hun praktijkscholen. Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken: “Hier combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Zo maak je bij ons een vliegende start in de techniek”.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website. Ook kunnen scholen zich aanmelden voor een rondleiding voor, tijdens of na het event.

Bron: Hoppenbrouwers, 27 oktober 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.