"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Uitzendwerkgevers bereiken akkoord met vakbond LBV

De ABU en NBBU hebben vandaag een principeakkoord bereikt met vakbond LBV over een ongewijzigde verlenging van de huidige CAO voor Uitzendkrachten, tot 1 oktober 2021.

De verlenging is noodzakelijk omdat de huidige uitzend-cao op 1 juni aanstaande afloopt. Uitzendkrachten, uitzendwerkgevers en inleners zouden zonder cao in een onzekere periode terechtkomen.

Jurriën Koops, directeur van de ABU: “Belangrijk dat LBV zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, waardoor ook na 1 juni de huidige cao van kracht blijft. Dat geeft voorlopig rust en duidelijkheid en de mogelijkheid om – als er een SER-akkoord over de arbeidsmarkt komt – de gevolgen hiervan mee te nemen.”

Het akkoord wordt op 31 mei voorgelegd aan de leden van de ABU. Op 27 mei stemmen de leden van de NBBU erover. Update 1 juni: de leden van ABU en NBBU hebben ingestemd met het akkoord.

Bron: ABU en NBBU, persbericht 26 mei 2021

Dinsdag 25 mei werd bekend dat vakbonden FNV, CNV en De Unie uit het cao-overleg zijn gestapt. Lees meer

Op vrijdag 28 mei werd bekend dat vakbonden FNV, CNV en De Unie aan het ministerie SZW hebben verzocht het akkoord tussen LBV en de uitzendwerkgevers ongeldig te verklaren, omdat de LBV een kleine (‘gele’) vakbond is die niet of nauwelijks uitzendkrachten vertegenwoordigd.

Het ministerie van Sociale Zaken gaat niet in op het verzoek van de grote bonden. “Het ministerie kijkt alleen of er een cao wordt aangemeld, niet naar de inhoud van de cao of naar de representativiteit van partijen”, zo laat een woordvoerder op 1 juni weten aan de NOS. Lees meer

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.