"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Softwarebedrijf Visma neemt zorgspecialist Ecare over

Visma, leverancier van cloudbedrijfsoplossingen, neemt Ecare over, een specialist in informatietechnologie voor de zorg.

Met deze strategische overname zet Visma concrete stappen in het primaire zorgproces.

Ecare
Ecare, opgericht in 2007, biedt softwareoplossingen en diensten voor de zorg. PUUR. is een open elektronisch cliëntendossier (ECD) ter ondersteuning van het primaire proces. Plein is de digitale werkplek voor de zorg. Shared services ondersteunt zorgorganisaties bij de administratieve afhandeling die komt kijken bij het verlenen van zorg, zoals declaratieverwerking, verzuimbeheer en de salarisadministratie.

Aniek Fikken, directeur Ecare: “Een nieuwe partner moet ons steunen om sneller en beter te kunnen innoveren, maar mag de identiteit en kracht van Ecare niet uit het oog verliezen. In Visma vonden we deze partner. We verheugen ons op de samenwerking.”

Visma
John Reynders, Area Director Visma Benelux: “In Ecare heeft Visma een Nederlandse aanjager van innovatie gevonden. Midden in het hart van het primaire zorgproces. Samen hebben we dezelfde ambitie: innovatieve en duurzame software ontwikkelen die het gehele zorgproces verder ondersteunt en verbetert. De toevoeging van Ecare aan ons Nederlandse zorgportfolio betekent dat we onze klanten nog meer waarde kunnen bieden.” Onlangs presenteerde Visma de ‘Visma Connected Experience voor de zorg’.

Ecare zet de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort, onder de huidige naam. Er werken 100 mensen bij Ecare, die vanuit Enschede 50 zorgaanbieders ondersteunen. De Visma Group bedient met meer dan 12.5000 medewerkers een miljoen klanten in Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government.

Bron: Visma, 14 mei 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.