SLUIT MENU

Staking Metalektro-bedrijven regio Groningen

CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen op tot een staking bij Metalektro-bedrijven in de regio Groningen op donderdag 4 maart.

Het is de zevende week dat de vakbonden acties organiseren voor een goede cao voor 160.000 werknemers.

24 uur of langer
CNV en FNV verwachten stakers van onder andere Hydro Extrusion in Hoogezand, Aldel in Delfzijl, Stork en Centraal Staal in Groningen. Ook werknemers van Groningen Shipyards en Hunter Douglas worden opgeroepen om zich donderdag als staker in te schrijven. Het betreft een staking voor 24, die langer kan duren bij ondernemingen die in ploegendiensten produceren.

Staakstraat
De bonden richten hiervoor een zogenoemde staakstraat in. Dit is een alternatief voor grote stakingsbijeenkomsten, waar stakers zich virusbesmettingvrij kunnen registreren. Deze opzet gebruiken de bonden sinds medio januari in estafettevorm.

Eisen
Het conflict in de metalektro-branche spitst zich toe op het uitblijven van een cao voor de werknemers in de 1.000 ondernemingen die onder de werkingssfeer vallen. Volgens de bonden bieden de werkgevers een zuinige loonsverhoging, willen ze niet praten over maatregelen voor een betere werk-privébalans en voor eerder stoppen met werken. De bonden willen na een jaar een vast contract voor flexwerkers, en voor jongeren dat de salarisschaal op leeftijd verdwijnt.

Bron: CNV Vakmensen, 2 maart 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.