"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Next Gen Work gaat samenwerken met FYBE Finance

Next Gen Work, een community van 350 IT-ondernemers van The Future Group, gaat in zee met het Amsterdamse FYBE Finance, een community die (startende) professionals in finance aan elkaar verbindt.

Op dit moment staan zelfstandigen er in de financiële sector er door de coronacrisis vaak alleen voor.

Netwerk
Detacheerders rekenen forse percentages en steken weinig tijd in ontwikkeling. Het nieuwe platform moet ondernemende finance professionals samenbrengen. Dedmer Taekema, oprichter van FYBE Finance: “De zzp’er en professional met arbeidscontract bij een detacheringsclub zijn te afhankelijk van die éne opdracht. Het netwerk is een onmisbare factor. Vaak hebben ze niet eens iemand om vakinhoudelijk mee te sparren.”

Vast omzetpercentage
Iedereen die zich bij FYBE aansluit wordt mede-eigenaar in de maatschap en betaalt een vast omzetpercentage voor de dienstverlening. Daarvoor krijgen deelnemers onder andere begeleiding in sales, collectieve branding, een opleidingsbudget, maandelijkse kennissessies, verzekeringen en een kantoor. FYBE moet uiteindelijk kennis, netwerk, business en creativiteit samen gaan brengen. Doel is om samen te ondernemen met behoud van vrijheid.

Dezelfde vraagstukken
De samenwerking tussen The Future Group en FYBE moet de deuren openen naar een groot netwerk van opdrachtgevers. Jeroen Zomers van The Future Group: “Professionals die willen gaan ondernemen en gestarte zelfstandig ondernemers hebben veel behoefte aan een groep met gelijkgestemden en ondersteuning, zodat zij zich kunnen richten op waar ze echt goed in zijn. Dit jaar zijn wij in contact gekomen met FYBE en we zien dat in het finance domein dezelfde vraagstukken liggen.”

Bron: The Future Group, 11 maart 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.