"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Careflex koopt meerderheidsbelang Medical Groep

Careflex Zorg Groep
Careflex Zorg Groep

De Careflex Zorg Groep uit Breda heeft met ondersteuning van Bolster Investment Partners de meerderheid van de aandelen van Medical Groep overgenomen, een full-service partner voor zorgorganisaties.

Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke en toonaangevende partij in de zorgsector met in totaal 800 medewerkers. Jos van Leeuwen, grootaandeelhouder van Medical Groep, zocht via Marktlink Fusies en Overnames naar een toekomstige partner om de organisatie verder op te schalen en uit te breiden. Van Leeuwen blijft na de overname actief betrokken bij de onderneming.

Medical Groep biedt sinds 1999 flexibel personeel in de zorg aan in dagelijkse diensten bij zorginstellingen in het noorden van Nederland, veelal in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Hierbij wordt de zelfontwikkelde planningstool Planspider gebruikt.

Eigen opleidingen
Medical Groep heeft een eigen opleidingstak voor zorgprofessionals, die bestaat uit Ambinex (scholing & zorgcursussen) en CareUp (e-learning voorbehouden handelingen). Tussen 2017-2020 werd de organisatie uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever’ door Effectory die jaarlijks onderzoek doet onder 500.000 werknemers.

Medical Groep
Medical Groep

De Careflex Zorg Groep is een idealistische zorgverlener die zich ten doel stelt het leven van cliënten in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg elke dag mooier, leuker en beter te maken. Als onderaannemer in de zorg ondersteunen zij projectmatig instellingen in het hele land bij de meest complexe zorgvragen.

Careflex deelt zijn expertise graag met anderen om een betrouwbare partner te zijn voor zorginstellingen en -instanties door het hele land. Het is een erkend Best Workplace (in de landelijke top 10 van beste grote werkgevers bij Great Place to Work).

Verruiming en variatie werkaanbod professionals
Careflex heeft de ambitie om verder te groeien binnen de ouderenzorg, terwijl Medical Groep haar bestaande positie binnen de VVT kan verbreden met diensten in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of GGZ. De combinatie van beide organisaties zorgt voor een verruiming en variatie van het werkaanbod voor de professionals van beide organisaties met een landelijke dekking.

Innovatie zorglandschap
“Er is een groot tekort aan zorgprofessionals met specialistische kennis. Hierdoor stijgt de vraag naar de dienstverlening van Medical Groep en Careflex exponentieel,” aldus Van Leeuwen. “Met Careflex heb ik een partner gevonden met overeenkomstige kernwaarden, zoals de intrinsieke motivatie om de zorg duurzaam te verbeteren en cliënten de beste zorg te verlenen. Voor mij was het hiernaast een belangrijk punt dat Careflex onze innovatieve tak zeer interessant vindt en wij ons gezamenlijk zullen inzetten om innovatie in het zorglandschap te versterken.”

Nardo Veldhuijzen van Careflex: “Naast de vraag naar ervaren zorgprofessionals in de complexe zorg, zien we tegelijkertijd dat zorginstellingen moeite hebben met het vasthouden van medewerkers. Bij Careflex doen we er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen en vast te houden voor onszelf en de zorg.”

Bron: Careflex, 26 januari 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.