"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

VONQ neemt HR Tech bedrijf IGB over

VONQ maakt de overname van IGB bekend, een belangrijke speler in jobmarketing, programmatic advertising en recruitment analytics.

De overname volgt na de investering van pan-Europees private equity fonds Capital D.

VONQ is een Europese speler in recruitment technologie, voorheen gesteund door Randstad Innovation Fund, met bijna 1.000 corporate klanten waaronder Deloitte, Shell en Microsoft. De overname zorgt ervoor dat VONQ zich sneller in nieuwe markten kan begeven en komt op het juiste moment in de stap naar global leader voor SaaS jobmarketing oplossingen.

Oprichters van VONQ en IGB, van links naar rechts - Tycho van Paassen, Wouter Goedhart, Jeroen Vos, Peter Nieuwpoort.
Oprichters van VONQ en IGB, van links naar rechts – Tycho van Paassen, Wouter Goedhart, Jeroen Vos, Peter Nieuwpoort.

Met de overname zorgen VONQ en IGB voor een perfecte positionering aan producten. Enerzijds wordt media inkoop aan de IGB technologie toegevoegd en anderzijds wordt het Job Marketing Platform van VONQ versterkt met de IGB programmatic technologie. Hiermee wordt aan de complete behoeftes van zowel Corporate als Staffing voldaan. De combinatie van de twee bedrijven maakt eveneens een grotere internationale expansie mogelijk, volgens het persbericht.

COVID stimuleert digitale werving
“Aangezien de markt verandering heeft omarmd door COVID, is er geen beter moment om het aanbod van VONQ uit te breiden om aan de eisen van onze huidige en toekomstige klanten te voldoen”, volgens Bill Boorman, strategisch recruitment adviseur.

Bron: VONQ, 23 november 2020

Lees ook
VONQ verkoopt meerderheidsbelang aan Capital D
Strategische samenwerking VONQ en SmartRecruiters

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.